Acum citesti
Supacaz – tuning pentru bicicletă: ghidolina, capace și suporturi de bidon

Orice bicicletă merită să arate bine, iar pentru asta există pe piață o mulțime de componente și accesorii pentru toate gusturile și aplicațiile. Unora le plac bicicletele ”stealth”, unora cele ”bling”, alții vor măcar să își asorteze culorile într-un mod cât mai plăcut. Orice ar fi nevoie, Supacaz este una dintre cele mai mari și cunoscute mărci ce produce în SUA accesorii premium de tuning pentru biciclete. Iar renumele acesteia se datorează nu doar calității produselor ci și colaborării cu cel mai popular ciclist din lume al ultimilor ani, extravagantul Peter Sagan!

Oferta celor de la Supacaz include o mulțime de componente și accesorii, de la manșoane, capace, ghidoline, suporturi de bidon până la șei, pedale sau genți, toate de calitate premium și cu aspect deosebit, de la modele negre elegante până la cele oil slick, în nuanțe cameleon.

Trebuie să recunosc că am descoperit cu suprindere faptul că Supacaz este importat în România, fiind în oferta importatorului Cross Bike, așa că nu am ezitat și am comandat de la magazinul lor Click4sport câteva componente pentru cursiera Specialized Tarmac Expert care se află la noi pentru un test de lungă durată. Într-o primă fază am comandat o ghidolină cu capace metalice Bling Tape și un capac de pipă, apoi am mai adăugat și un set de 2 suporturi de bidon din aluminiu Fly Cage Ano, în culorile albastru și mov, aproape asortate special cu schema de culori cameleon a bicicletei.

Ghidolina este un pic mai puțin elastică decât modelele uzuale, dar calitatea este fantastică. Este moale, plăcută la atingere și suficient de aderentă, în ciuda aspectului lucios. În plus pare că este și foarte rezistentă, deși asta timpul o va spune. Momentan pozele spun totul.

Am remarcat în mod deosebit că și banda adezivă de finisaj pentru capăt este personalizată cu modelul brandului Supacaz.

Capacele metalice sunt de asemenea de o calitate excelentă. La ghidon am folosit doar unul, deoarece într-o parte e instalată joncțiunea A din sistemul transmisiei electronice Di2.

Capacul pentru pipă este disponibil separat, dar este absolut identic din punct de vedere a aspectului și a materialului cu cele de ghidon.

Comandate ulterior, suporturile de bidon ne-au impresionat și ca aspect, dar și ca funcționalitate și greutate.

Cu o greutate de doar 16/17 g, ele sunt mai ușoare ca multe modele din carbon. Sunt foarte rigide iar marginea superioară e curbată pentru a ghida bidonul confortabil pe poziție. În pachet sunt incluse și șuruburile de prindere foarte ușoare, probabil din titan, dar noi am folosit șuruburile originale ale bicicletei, inscriptionate Specialized.

Concluzia noastră este că investiția în aceste produse merită. Prețurile sunt un pic mai mari decât ale altor produse, dar nu exagerat, fiind cumva în gamă cu alte variante premium care nu oferă aspectul estetic al celor Supacaz. De exemplu prețul unui suport de bidon este de 99 lei, în comparație cu 79 lei pentru un suport de top de la un hypermarket sportiv cunoscut, dar cu o greutate de 25 g. Ghidolina are prețul de 169 lei, asemănător cu cel al unor mărci concurente cum ar fi ESI, Fabric sau Lizard Skin însă include în pachet capacele metalice care separat costă 49 lei setul. Capacul de pipă cu un preț de 29 lei ni se pare o ofertă de asemenea decentă.

Găsiți produsele Supacaz la magazinul Click4sport și la alte magazine distribuitoare din țară.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − 15 =