Acum citesti
Sean Kelly LTD Edition, vârful de lance al Vitus în 2013

Cândva un nume greu al industriei bicicletelor, Vitus și-a făcut o revenire impresionantă după o perioadă destul de discretă din punct de vedere al vizibilității. Pentru a vedea dacă constructorul originar din Franța a reajuns în elita mondială a cursierelor am aruncat un ochi asupra vârfului de gamă de anul viitor, Vitus Sean Kelly LTD Edition.

Marca a fost preluată recent de un magazin online de biciclete din Marea Britanie care se ocupă de distribuția sa, iar printre încercările de resuscitare a firmei se numără și asocierea acesteia cu imaginea lui Sean Kelly. Kelly este, probabil, cel mai bun ciclist al Irlandei, câștigând Paris-Nisa de 7 ori și tricoul verde în Turul Franței de 4 ori plus multe alte victorii, toate obținute pe biciclete Vitus.

Astfel, modelul Sean Kelly LTD Edition se ridică la înălțimea fostului sportiv, sau cel puțin încearcă să facă acest lucru. Cadrul este fabricat dintr-un mix de fibre de carbon, atât high-modulus, cât și unidirecționale pentru a asigura un echilibru între greutate redusă (950 de grame) și rigiditate optimă. Ca și echipare, setul SRAM Red, cockpit 3T și roți Mavic Ksyrium SLS au fost opțiunile producătorului, greutatea finală a bicicletei fiind de 6,9 kilograme.

Pe lângă Sean Kelly LTD Edition, Vitus a mai realizat o versiune destinată setului electronic Dura-Ace Di2, Sean Kelly VRi. În afară de setul Shimano, specificațiile sunt identice, însă nu se cunoaște greutatea.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × two =