Acum citesti
Un nou concept pentru controlul electronic al suspensiilor, construit de un pasionat

Ultima perioadă a fost presărată cu multe noutăți în ceea ce privește utilizarea electronicii pentru biciclete. Fie că a fost vorba de schimbătoare, de frâne wireless sau de controlul suspensiilor, acestea reprezintă pași mici dar siguri către un viitor dominat de dorința de a face totul automat.

Vladimir Kolotov, un pasionat de biciclete dar și de electronică și-a construit propriul sistem de control al suspensiilor. Două butoane de foarte mici dimensiuni, instalate pe ghidon, controlează Lock-Out-ul suspensiilor. Apoi, acesta a montat câte un accelerometru pe coroana furcii și în steerer, un senzor de cadență, toate acestea oferindu-ți posibilitatea de a dicta sistemului cum să reacționeze la forțele care acționează asupra roții din față a bicicletei, controlând astfel funcționalitatea suspensiilor.

Lock-out-ul automat:

Senzorii montați pe amortizorul din spate pot de asemenea să estimeze gradul de înclinare al bicicletei și să seteze astfel suspensia asemenea conceptului CTD (Climb – Trail -Descend) de la Fox. Poate deschide circuitul pe coborâri sau îl poate închide complet (Lock-Out) pe urcări.

Nu în ultimul rând întreaga funcționalitate poate fi monitorizată de pe o aplicație de Android pe care tot el a creat-o. Acesta a declarat că întreaga investiție nu a costat mai mult de 100$, demonstrând că se pot crea sisteme high-tech cu bugete restrânse.

via cyclebetting

Vezi Comentarii (5)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × one =