Acum citesti
Sub lupă: Bianchi Oltre XR, cursiera echipei Vacansoleil-DCM în 2013

Italienii de la Bianchi au ridicat cortina și au prezentat astăzi oficial modelul Oltre XR, cursiera cu care rutierii echipei Vacansoleil-DCM își vor juca șansele la victorie în 2013. Ca și cap de afiș sunt dezvoltarea modelului, realizată împreună cu cicliștii echipei amintite anterior și două noi tipuri de fibre de carbon ultra high modulus, UMS40 și CN60.

Referindu-ne la cadru, acesta stă bine din punct de vedere al greutății, dar nu formidabil. Cântarul indică 895 de grame, cu 30 mai puține ca versiunea din 2012, practic o diferență neglijabilă, dar constructorul susține că adevăratul câștig este în rigiditate, crescută cu 20%. După cum ziceam, carbonul folosit, UMS40 și CN60, este de ultimă oră, iar proprietățile sale combinate cu o geometrie elaborată a cadrului asigură o accelerație mai rapidă, transfer maxim de putere și manevrabilitate superioară. De fapt, Bianchi reclamă că raportul greutate-rigiditate foarte bun recomandă Oltre XR pentru cățărări. Tot în contul rigidității, Bianchi a dotat modelul cu un bottom bracket BB30 fără însă a neglija aerodinamica, trăsătură nu doar funcțională, ci și cu un plus de valoare în privința aspectului.

Echiparea bicicletei este una pe măsura cadrului, Bianchi apelând la co-naționalii lor de la Campagnolo pentru setul de piese. Super Record  EPS a fost alegerea producătorului de biciclete, un grup cu 11 viteze și schimbătoare electronice. Roțile sunt un alt capitol impresionant, olandezii de la Fast Forward dotând Oltre XR cu o pereche de carbon pentru baieuri, iar restul pieselor sunt semnate de FSA.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − 4 =