Acum citesti
Roți Shimano compatibile cu sistemul tubeless

Compania japoneză Shimano a introdus două noi modele de roți compatibile cu sistemul tubeless: WH-MT66 și WH-MT68. Principala caracteristică este profilul jantei, care a fost lățit pentru o montare mai ușoară a anvelopei.

Primul dintre cele două modele, WH-MT66, este un set de roți destinat cross-country, potrivit pentru o varietate mare de rideri. Ambele roți oferă un transfer eficient de energie și o senzație excelentă pe traseu. Sistemul de etanșare folosit în cazul acestor roți este fabricat chiar de Shimano. WH-MT66 este disponibil în varianta de 26 și de 29 de inchi.

Versiunea pentru 29er beneficiază de 24 de spițe pe roata de față și de 28 pentru cea de spate, spițele fiind tensionate astfel încât să ofere mai multă rigiditate și o distribuție mai bună a greutății. Roata de față cântărește 945 de grame, iar cea de spate 1080 de grame.

În cazul roților de 26 de inchi, 24 este numărul spițelor aflate pe ambele roți. Cea de față cântărește 840 de grame, iar cea de spate 985 de grame. Lățimea acestui set este de 19C.

Pentru riderii mai agresivi, Shimano a dezvoltat modelul WH-MT68. Pe lângă că acest set este compatibil cu cele mai multe tipuri de anvelope de mountain bike, pe acesta se pot monta chiar și anvelope tubeless. Roata de față are un ax de 15mm și cântărește 910 grame. Cea de spate are un ax de desprindere rapidă de 12mm și cântărește 1050 de grame. Acest set este mai lat decât celălalt prezentat în articol – 21C.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − nine =