Acum citesti
Riders Club: Cursă solicitantă, astăzi la Cernica

rocs_cernica_2013_1Pădurea Cernica a găzduit a doua cursă organizată de ROCS, iar concurenții s-au luptat cu un teren ceva mai dificil decât cel din Pădurea Băneasa. Astfel, Pădurea Cernica a oferit distracție pe un traseu presărat cu șleauri, single track-uri dar și urcări cu câteva porțiuni de push bike, pentru unii dintre concurenți. Coborârile line au fost prilej de odihnă pentru picioarele celor osteniți.

Au existat două trasee, unul scurt, de 28 de km și altul lung de 56 de km, cel din urmă însumând de fapt două ture de pădure. Cei aproximativ 350 de concurenți care au luat startul (din 396 înscriși) au fost nevoiți să înfrunte și prima căldură serioasă a acestui an, nemaivorbind de faptul ca în pădure, umiditatea a fost destul de mare.

În orice caz, un traseu care a însemnat o provocare pentru mulți dintre participanți, iar debutanții care au avut ocazia să concureze în Băneasa au afirmat că Pădurea Cernica s-a situat la un nivel superior, atât din punct de vedere tehnic cât și din punct de vedere fizic.

La tura de 56 de km, nivelul 1, primii trei clasați sunt următorii:

locul 1 Frunzeanu Marian 2:02
locul 2 Țintea Gabriel Nicolae 2:05
locul 3 Nițu Adrian 2:10

Rezultate, filmări, interviuri și fotografii din mai multe locuri de pe traseu vor fi publicate mâine, pe pagina noastră de Facebook.

Dragoș Mitroi
Pădurea Cernica

 

Vezi Comentarii (4)
  • azi a fost frumos,organizatorul a invatat de la prima cursa,la baneasa,azi a fost mult mai bine,sunt convins ca pe masura trecerii timpului o sa fie si mai si. inca nu se fac clasamente separate pe categ. de virsta,nu putem fi egali daca suntem…inegali,ca ani,ca ritm biologic…in fine,dupa ghinionul de la baneasa cu 3pene in turul doi,azi am fost in bulan cum se zice,2h 35 min la virsta mea,nu e chiar de colea…nu atit locul cit timpul ma multumit. inca nu sunt hotarit ptr urmatoarea cursa,mai ma gindesc.

  • De acord cu rock, s-au vazut multe schimbari fata de baneasa. Cred ca ar fi un lucru bun ca pe site sa se afiseze undeva si clasamentele asa cum erau printate la fata locului, eventual si cu timpii scosi pe ture.

  • Traseu mai dificil decât la Baneasa si cu puține zone unde puteai sa depășești. Daca la Baneasa încăpeau mai tot timpul 2-3 biciclete pe traseu la Cernica doar pe drumul de tara a existat situatia de mai sus.In rest erai mai mult obligat sa mergi in sir indian sau sa-ti asumi riscuri.Oricum,s-au vazut eforturile facute de organizator pentru a completa scaparile de la Baneasa si sa speram ca si pentru celelalte curse vor mentine/ridica stacheta.
    P.S. Multumesc baietilor de la Freerider pentru sfaturi si setari.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three + two =