Acum citesti
Ridley Noah 1204

Este una dintre cele mai rapide biciclete pe care m-am dat vreodată, mărturisește Robbie McEwen, triplul câștigător al tricoului verde în Turul Franței. Și nu pot să îl contrazic când mă uit la bicicleta despre care este vorba. Ridley Noah este o bicicletă de minim 5 stele cu un aspect de 6 sau mai multe. Cred că cuvântul intimidare este scris pe aceasta.

Dar ar fi pueril să ne rezumăm la aspectul bicicletei care i-a servit pe cei de la Vacansoleil-DCM în sezonul 2011. Noah se înscrie în noua generație de cursiere aero, destinate curselor cu profil plat. După cum spune și numele, au un profil aerodinamic îmbunătățit, dar și o rigiditate care permit un transfer de putere mai eficient. Dintre elementele care îmbunătățesc aerodinamica amintim vopseaua F-Surface și furcile realizate cu tehnologia F-Splitfork. Așadar, poți da crezare vorbelor lui McEwen.

În cazul Noah, producătorii susțin că forma cadrului generează un câștig de 2 km/h în timpul unui sprint de 60 de km/h și că rigiditatea cadrului face ca la o viteză de 50 de km/h ciclistul să fie nevoit să depună un efort mai mic cu 15 wați decât în cazul unei biciclete standard. Ridley Noah cântărește 7,6 kilograme, fiind echipată cu SRAM Red.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × three =