Acum citesti
Pinarello, din nou pe piața bicicletelor de munte: noul Dogma XC 2013

Iată că Dogma a luat decizia de a reintra pe piața bicicletelor de munte și așa cum era de așteptat, nu oricum, ci cu un model de top. Este vorba despre noul Dogma XC 9.9, un hardtail 29er cu cadru din carbon.

Construcția basculei presupune îmbinarea seatstay-ului (țevile superioare ale basculei) cu seattube-ul, desupra joncțiunii dintre țeava superioară și seattube. Pe scurt, partea superioară a basculei este plasată peste țeava superioară a triunghiului frontal al cadrului, pentru a reduce din vibrațiile pe care bicicleta le primește de pe traseu.

De asemenea, prinderea pentru etrierul frânei este montat pe țeava inferioară a basculei, permițând ca țevile superioare să fie mai subțiri, prin urmare, cadrul mai ușor. Sub țeava inferioară a triunghiului frontal al cadrului se regăsește un amortizor, care are menirea de a proteja acea zonă de loviturile furcii, în cazul în care ghidonul este întors la mai mult de 90 de grade.

Componentele provin bineînțeles din gamele superioare ale celor de la Shimano, la nivelul sistemului de transmisie fiind instalată o linie de piese XTR iar la nivelul furcii, un Fox 29 Float cu o cursă de 100 mm.

via Pinarello

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − 15 =