Acum citesti
Peste 800 de participanți au luat startul la Triathlon Challenge Mamaia 2013

Clubul Sportiv smartatletic a organizat sâmbătă, 7 septembrie 2013, Triathlon Challenge Mamaia, concursul strângând la start peste 800 de participanți, un număr record pentru o competiție de triatlon din România.

mamaia_trichallenge

„Din punctul nostru de vedere, cea de a V-a ediție a Triathlon Challenge Mamaia a fost un succes, atât din perspectiva numărului de participanți, cât și din prisma resurselor investite în organizarea competiției,” a declarat Vlad Stoica, președintele Clubului Sportiv smartatletic. Concursul de anul acesta a venit cu multe noutăți și surprize pentru participanți, iar cei mai buni dintre ei au fost răsplătiți cu premii substanțiale. „Valoarea totală a premiilor a fost de peste 10.000 de euro, din care premii cash în valoare de 5.000 de euro, la care s-au adăugat premii speciale și premii în produse, la categoriile de vârstă,” a completat reprezentantul smartatletic.

Triathlon Challenge Mamaia 2013 a fost o ediție aniversară, specială, un concurs cu un concept reinventat și organizat la cele mai înalte standarde internaționale. Înot, ciclism și alergare au fost cele 3 discipline la care concurenții au luat startul cu entuziasm. Traseul a fost unul nou, ciclismul fiind separt de alergare pentru un plus de siguranță și competitivitate. Probele la care au luat parte participanții au fost: supersprint (400 m inot + 12 km ciclism + 2.5 km alergare), sprint și ștafetă sprint (750 m inot + 18 km ciclism + 5 km alergare), olimpică și ștafetă olimpică (1.500 m înot + 36 km ciclism + 10 km alergare).

Pe distanța olimpică s-au impus sportivii Ciprian Bălănescu, Alex Diaconu și Mihai Baractaru la masculin, iar la feminin, Jakab-Benke Hajnalka, Edit Medveczky și Ioana Diaconu. La distanța Sprint, primii sosiți la finish au fost, la feminin, Bălan Andreea, Soos Fanni și Manac Antoanela, iar la masculin, Daniel Attila, Simon Gergo și Grigore Andrei.

„Triathlon Challenge este conceput ca o competiție sportivă de masă, accesibila tuturor, indiferent de vârstă și de pregătire. Astfel, anul acesta peste 400 de participanți au terminat pentru prima dată un triatlon complet, iar numărul lor crește de la o ediție la alta,” a adăugat Vlad Stoica.

Între cei peste 800 de participanți care s-au întrecut la acestă competiție sportivă de masă, de la copii până la vârstnici, Triathlon Challenge Mamaia s-a bucurat de prezența atleților de la cluburi sportive și federații internaționale. Dintre acestea enumerăm Federația Turcă de Triatlon, prezentă cu 8 atleți, Clubul Daljan – Ruse din Bulgaria, dar și reprezentanți din Ungaria, Germania, Grecia, Polonia, Finlanda și Norvegia. La această participare deosebită se adaugă mari sportivi din țară (Răzvan Florea – primul înotător român care a câștigat o medalie olimpică pentru România la masculin și Alex Ciocan – multiplu campion național la ciclism), oameni de media, directori de multinaționale și companii mari și mijlocii, 4 echipe de bloggeri din toată țara, dar și mulți iubitori ai sportului și mișcării în aer liber.

„Principalul obiectiv pentru 2014 este să atingem un număr de peste 1000 de participanți și să oferim în continuare un concurs sportiv de calitate pentru toate categoriile de persoane,” a menționat președintele smartatletic. Anul acesta Triathlon Challenge Mamaia s-a desfășurat cu sprijinul partenerilor de nădejde: Orange, Skoda, Hotel Vega, Castrol, AspaCardio, Coca-Cola, Anima, PowerBar, Felt si Tyr, Rexona, Centaur.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − 5 =