Acum citesti
Noutățile Focus în materie de cursiere pentru 2013

Segmentul cursierelor devine tot mai competitiv, iar nemții de la Focus nu au de gând să rămână în urmă din acest punct de vedere. Prin urmare, noile cursiere ale acestui producător ce vor face parte din gama pentru anul viitor sunt compatibile cu seturile electronice de schimbătoare, fie că vorbim de cele produse de Shimano ori de cele ale Campagnolo, dar fără a le neglija pe cele mecanice. Modelul de top, Izalco Team SL, mai pierde din greutate și, ca noutate absolută, Focus oferă o garanție de 6 ani pentru cadrele și furcile de carbon proprii. De asemenea, derivate din aceste mașinării de viteză au apărut și o serie de biciclete de oraș, precum Planet Carbon.

În mod firesc, începem cu vârful de gamă Izalco Team SL care, vizual, nu diferă față de predecesorul său. Acest lucru nu înseamnă că nu există îmbunătățiri, iar cea mai importantă este construcția cadrului de carbon. Reașezarea fibrelor de carbon a dus la o scădere a numărului de grame ce permite atingerea  unei greutăți medii de 960 de grame pentru cele 7 mărimi disponibile, de la 48 la 60 de centimetri. Cursiera este echipată cu SRAM Red, componente FSA și roți Zipp 404 pentru baieuri.

Pe urmă, îți prezentăm și bicicleta de ciclocros din carbon Mares CX 1.0 Rapha, o unealtă de nădejde pentru iubitorii acestei discipline. Și aici regăsim setul SRAM Red, dar componentele sunt de această dată Easton, la fel ca și setul de roți. Bicicleta în cauză este opțiunea lui Jeremy Powers, campionul de ciclocros al Statelor Unite ale Americii.

Și, cum ziceam mai devreme, bicicletele rapide de oraș își croiesc loc în gama Focus pentru 2013. Planet Carbon este exemplul ideal în acest sens. Practic, această bicicletă este construită pornind de la cadrul Mares CX 1.0, dar este dotată cu un ghidon drept, frâne pe disc Magura MT2, piese SRAM Apex și componente Concept EX.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen − nine =