Acum citesti
Noile Mavic Crossmax SLR 2012


Mavic Crossmax SLR este probabil cel mai cunoscut set de roți construit vreodată. Utilizat cu foarte mare succes atât în competițiile de Cross Country, cât și pe traseele de All Mountain, noile Crossmax-uri au avut nevoie de o perioadă de 2 ani pentru proiectare și dezvoltare. Iar faptul că în faza de concept și-au adus contribuția Manuel Fumic sau Julien Absalon, ar trebui să spună multe despre eforturile producătorului de a crea un set de roți ultraperformant.



Butucul de spate împrumtă tehnologia de la modelul SX, utilizând o casetă cu 4 clicheți. Aceștia asigură un răspuns imediat, dat fiind faptul că clicheții vor acționa cu 60% mai repede decât în cazul celor aflați într-un butuc convențional (în general, doi la număr). Prin urmare, cursa moartă a angrenajului va fi redusă semnificativ și mai ales, simțitor. Butucul spate va fi disponibil pentru prinderea cu ax de 12 mm.



Jantele au fost de asemenea îmbunătățite, permițând în prezent montarea unei anvelope cu o lățime generoasă, de 2.3. Vor fi compatibile și cu anvelopele Tubeless. Iar dacă vine vorba de spițe, numărul acestora a fost redus la 20.


Astfel, greutatea roții din față va fi de 660 de grame, pe când cea a roții din spate de doar 780 de grame. Prețul setului de roți Mavic Crossmax SLR va fi de 900 de euro.


via Mavic


Vezi Comentariu (1)
  • Datorita faptului ca 2 clicheti sunt ”defazati” doar 2 cupleaza iar inelul dintat interior care are 24 de dinti va functiona ca unul de 48 de dinti.
    Deci clichetii cupleaza 2 cate 2 cu schimbul si nu toti odata.
    Superbe roti!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 − one =