Acum citesti
Noile frâne de top Magura MT8 2012

Magura a revizuit întreaga gamă de frâne hidraulice pe disc, care poartă acum denumirea de MT (Mountain Team). În funcție de performanțe și de model, acestea au fost botezate MT2, MT4, MT6 și MT8, primul reprezentând entry-level-ul gamei.

Modelul pe care-l avem astăzi în vizor, MT8, este vârful de gamă. Cu o greutate de doar 278 de grame, inclusiv un rotor de 160 de mm, acesta se numără printre cele mai ușoare frâne pe disc hidraulice de pe piață. Cum a fost însă atinsă o greutate atât de mică? Tehnologia poartă denumriea de Carboflow și include realizarea mai multor componente din carbon, printre care și maneta. Acesta este mai lată, pentru a permite o aderență bună degetelor în momentul acționării.

Instalarea se poate face rapid datorită clemei de prindere, fixată cu ajutorul a două șuruburi. Tot datorită acestei construcții, frânele pot fi oricând inversate, dacă dorești să le utilizezi ca la motociclete (stânga acționează frâna spate, iar dreapta acționează frâne față).

Magura precizează că au gândit aceste frâne pentru a reduce semnificativ din zgomote în condiții de umiditate și de asemenea că noile MT8 vor frâna la fel de bine, atât în condiții de firg sau umiditate cât și în cazul coborârilor foarte lungi care pot supraîncinge discurile. Utilizează ulei mineral Magura Royal Blood și pot fi achizționate împreună cu rotoare de 140, 160, 180 sau 203 mm.

Prețul de retail recomandat este de 369 euro.

via Magura

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 − 2 =