Acum citesti
Noile schimbătoare Campagnolo electronice


Concurență la orizont pentru Shimano Dura-Ace Di2! Campagnolo a prezentat săptămâna aceasta fotografii oficiale cu noile schimbătoare electronice, Record și Super Record. Dezvoltarea a durat aproximativ 20 de ani, timp în care cei de la Campagnolo au construit nenumărate prototipuri.



Lansate sub denumirea EPS (Electronic Power Shift), ambele grupuri vor fi disponibile cu 11 viteze. Faptul că vor fi mai rapide și mai performante decât sistemele clasice, nu ar trebui să fie de mirare. Interesant este însă modul de acționare al acestora. Capacitatea de multi shift își dovedește calitățile în special atunci când ești nevoit să schimbi mai multe pinioane: ții degentul apăsat pe buton, iar lanțul coboară sau urcă pe caseta cu 11 pinioane. De la mic la mare și invers, durează 1.5 secunde.


Pe lângă rapiditatea în schimbări, noile schimbătoare nu vor avea nevoie de reglaje dese, precum cele mecanice. În plus, vor fi mai ușoare decât schimbătoarele oferite de Shimano, dar cu aproximativ 200 gr mai grele decât schimbătoarele mecanice din gama Record sau Super Record. Greutatea sistemului Record EPS va fi de 2.184 de grame pe când cea a sistemului Super Record EPS, de 2.098 de grame.


via Campagnolo



Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × three =