Acum citesti
Setul cu 12 pinioane a devenit realitate

Într-un material anterior relatam despre posibilitatea apariției setului electronic Tiso pentru cursiere care va avea 12 pinioane, iar acum anunțăm lansarea oficială a acestuia. Dacă mai luăm în calcul că este și electronic s-ar putea să fim martorii începutului unei concurențe acerbe în domeniul bicicletelor de șosea.

Setul electronic conceput de Tiso este diferit față de ce a prezentat Shimano sau Campagnolo, fiind controlat prin intermediul undelor radio, atât de la manete, cât și de la o telecomandă. Ah, și funcționează și prin Bluetooth, ceea ce înseamnă că poți controla schimbătoarele cu telefonul mobil. Veștile bune nu se opresc aici, căci sistemul este compatibil cu grupurile de pinioane fabricate de producătorii menționați mai sus, dar și cu cele SRAM.

Dar partea cu adevărat surprinzătoare este alta. Cele 12 pinioane se pot monta pe casete menite pentru 10 pinioane datorită faptului că sunt fabricate din titan, ceea ce a permis subțierea lor fără a le compromite rezistența. Cât privește lanțul, setul este proiectat să funcționeze cu cel produs de Campagnolo pentru 11 viteze. Detaliile complete sunt disponibile pe site-ul producătorului.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two + fifteen =