Acum citesti
Santa Cruz lansează noul hardtail Chameleon de 27.5

Recent Santa Cruz a lansat o serie nouă de biciclete cu cadre dintr-un carbon mai accesibil, iar alte noutăţi au fost puţin lăsate la o parte. Cum a fost şi cazul acestui hardtail adus la zi, Santa Cruz Chameleon. Fiind un vechi favorit al pasionaţilor de hardtail nu multe s-au schimbat la noul model. Cu excepţia roţilor care sunt acum de 27,5 inch.

santa cruz Chameleon 27-5

Pentru acest an Chameleon va fi disponibil în două variante de culori – albastru închis cu portocaliu şi negru metalizat cu nuanţe de verde deschis. Geometria modelului curent Chameleon a fost construită un jurul unei furci care oferea un unghi head angle (HA) de 68°. Noul Chameleon este disponibil doar cu furcă de 130mm care imprimă un unghi de 67,3°. Acest lucru îi oferă un HA static similar cu modelul Santa Cruz Bronson cu furcă de 150mm (67,3° vs 67°).

2015-Santa-Cruz-Chameleon-27.5-Geometry

Furca vine în culori asortate cu cadrul. Cadrul oferă opţiuni pentru rutare internă sau externă pentru tije de şa reglabile. Ghidonul are o lăţime de 740mm. Spre deosebire de dotarea tradiţională pe care Santa Cruz o oferea în materie de anvelope prin modelul High Roller, Chameleon vine dotat pe spate cu Maxxis Ardent. Rezultatul se traduce prin câteva grame în minus la bicicletă, viteză de rulare mai mare ne sacrificând mult din aderenţă.

[vimeo id=”51715995″ width=”600″ height=”350″]

Cadrul este aerisit şi chiar şi cu anvelope generoase de 2,25” ţevile chain şi seatstay lasă mult spaţiu de manevră. Aproape că ai putea instala o anvelopă tip „fat”. Noul 27,5 permite, în continuare, dropout-uri detaşabile pentru transformarea bicicletei din single speed în „multi” speed. În plus ţevile chainstays au rămas la aceeaşi lungime scurtă de 16,5 inch. Bicicleta va fi disponibilă în 4 variante de mărimi de cadru, de la S la XL.

Bicicleta vine stock în două variante de echipări. Top-ul „R” va costa 2.399 $ şi va dispune de furcă Pike RC, transmisie SLX, frâne Deore şi angrenaj Sram 2x. Modelul entry va fi varianta „D”, va costa 1.799$ şi va dispune de furcă Rockshox Sector Gold RL, frâne Sram DB1 şi schimbător SLX.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten + 20 =