Acum citesti
Noua furca rigidă din carbon pentru mtb de la ENVE

Recent ENVE s-a lansat şi pe piaţa furcilor rigide din carbon pentru mountain bike. Aşadar nu vom regăsi acum aceste furci doar pe cursiere ci chiar şi pe bicicletele de munte. Însă ENVE a dorit să vină cu ceva în plus aşa că a dotat noua furcă cu opţiunea utilizării offset-urilor de 44 sau 52mm. Piesa care permite acest lucru este instalată jos la ax şi poate fi instalată „normal” pentru setarea de 44mm, sau invers pentru 52mm.

furca rigida carbon enve mtb 3

Noua furcă este livrată împreună cu o mini aripă din carbon. Fiind mini nu îţi va feri bicicleta de murdărie însă te va feri pe tine de majoritatea noroiului care te-ar fi stropit direct pe faţă. Aripa se instalează folosind aceeaşi montanţi ca şi conducta frânei hidraulice şi cântăreşte doar 25 de grame. Furca în sine cântăreşte 686 grame.

furca rigida carbon enve mtb 1

Partea cu piesa care oferă furcii un offset variabil pare a fi cea mai interesantă opţiune. Fie că nu eşti sigur ce offset se va potrivi cel mai bine bicicletei tale, fie că schimbi furca de pe o bicicletă pe alta sau pur şi simplu nu ai de gând să rămâi cu acelaşi offset tot timpul această opţiune te va ajuta.

furca rigida carbon enve mtb 2

Construcţia furcii în sine este extrem de robustă întrucât ENVE foloseşte panglici continue de carbon de la steerer până la dropout-uri. Furca se livrează cu instrucţiuni de folosire şi adaptoare pentru discurile de frână de folosit în funcţie de offset-ul ales. Potrivit fabricantului echipată cu prindere 15mm thru axle pe furcă pot fi folosite anvelope de 29×3.46 şi discuri de frână de 160 sau 180mm. Preţul este de 625$.

Vezi Comentariu (1)
  • Interesant, dar nu inteleg cum functioneaza; de ce as lua o furca rigida pentru munte, cum preia aceasta socurile? Sau daca nu le preia, care e avantajul in favoarea celor cu suspensie?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × three =