Acum citesti
Niner relansează gama AIR 9

Niner relansează pentru 2015 întreaga gamă de hardtail-uri AIR 9. Varianta RDO, vârful de gamă, primeşte o reducere în greutate de 100 grame adăugându-se ax spate 12×142 pentru rigiditate mai bună plus multe alte upgradări şi îmbunătăţiri.

Noul Niner AIR 9 RDO este produsul a aproape 10 ani de testări şi rafinări realizate prin programele de curse ale companiei. Îmbunătăţirile se văd cam în tot ce ţine de bicicletă, de la greutate, la geometrie, cadrul din carbon şi detaliile tehnice.

Prima bicicletă de curse a celor de la Niner a fost creată în 2005 şi de atunci fiecare model a fost îmbunătăţit incremental. S-a continuat cu Air 9 RDO introdus în 2012 pentru a culmina cu varianta minimalistă şi uşoară RDO Carbon Compaction pregătita pentru sezonul competiţional 2015.

Iată specificaţiile celor 3 variante RDO

air 9 rdo 5 star xtr air 9 rdo 3 star xt air 9 rdo 3 star xt 2

Niner AIR 9 Carbon dispune de acelaşi design suplu al cadrului din carbon ca şi versiune RDO, dar la care s-a folosit un layup mai simplu al carbonului. Tehnologia folosită beneficiază de 10 ani de dezvoltare a bicicletelor hardtail. Această nouă versiune dispune de o soliditate generală mai bună la care s-a adăugat un ax spate maxle pentru performanţe mai bune la coborâre şi pe viraje.

Forma cadrului acestui Air 9 Carbon este puternic influenţată de tradiţia companiei în lucrul cu carbonul. Forma proprietara Niner a ţevilor downtube şi toptube oferă bicicletei o rigiditate torsională maximă. însă prea multă rigiditate dăunează confortului. Pentru a contracara acest lucru ţevile cadrului AIR 9 Carbon prezintă zone plate care acţionează precum un arc lamelar. Şi celelalte ţevi ale cadrului, precum chainstay şi seatstay, beneficiază de experienţa companiei fiind gândite să ofere confort prin folosirea unui layup al carbonului care oferă acest lucru, dar şi securitate în exploatare.

Iată specificaţiile celor 3 variante AIR 9 Carbon

air 9 carbon 3 star xt air 9 carbon 2 star slx air 9 carbon 1 star deore

Însă majoritatea companiilor oferă si biciclete cu cadre din aluminiu. Acestea, deşi mult asemănătoare suratelor lor din carbon în ceea ce priveşte confortul, echiparea şi rigiditatea, oferă totuşi un preţ mai accesibil. Cadrele din aluminiu hidroformat ale gamei Niner AIR 9 beneficiază de aceeaşi decadă de experienţă a companiei.

Cadrul bicicletelor gamei AIR 9 dispune de hidrofromare completă. Mai mult decât o caracteristică ce ţine de cosmetică, hidrofromarea permite celor care folosesc această tehnică să controleze mai uşor forma ţevilor şi grosimea pereţilor ţevilor. În plus se poate realiza mult mai uşor o optimizare a rigidităţii şi durabilităţii în anumite zone importante. Mulţumită acestei tehnici de hidroformare cadrul rezultat este uşor, rigid, mai confortabil oferind un transfer mai bun al puterii de la ciclist la roţi.

Iată specificaţiile celor 2 variante AIR 9 din aluminiu

air 9 2 star slx air 9 3 star xt

 

Preţurile modelelor din gama AIR 9

preturi niner air 2015

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 − four =