Acum citesti
Maratonul Făgetului 2013: Premii noi și câteva modificări de traseu

Cu două zile rămase până la o nouă ediție a Maratonului Făgetului organizatorii anunță câteva modificări de traseu, dar și faptul că vor pune la bătaie niște premii suplimentare, atât pentru concurenți, cât și pentru fotografii care vor veni să imortalizeze această întrecere.

maratonul_fagetului_2013

În ceea ce privește competiția în sine, organizatorii vor oferi câte un trofeu pentru câștigătorii absoluți ai celor două trasee ale maratonului, pe lângă cupele rezervate câștigătorilor la fiecare categorie în parte.

Dar noutățile nu se opresc aici. Concurenții și concurentele pricepute într-ale urcărilor vor avea șansa unui duel separat, prin premiile King of the Mountain (KOM), respectiv Queen of the Mountain puse la bătaie în cadrul Get the KOM@Golgota. Golgota este porecla ultimei cățărări a Maratonului Făgetului, denumire primită anul trecut din partea participanților care au fost surprinși de dificultatea acesteia și tocmai duritatea urcării o face un prilej bun de a decide lupta dintre cățărători. Pentru a te înregistra în competiția din competiție va trebui să îți înregistrezi urcarea pe aplicația Strava și să o publici pe site-ul acesteia. Mai multe detalii pot fi găsite pe blogul lui Elisei Miron.

Nu în ultimul rând, echipa Clujul Pedalează îi va răsplăti pe fotografii care reușesc să surprindă cele mai reușite și reprezentative fotografii de la cea de-a doua ediție a Maratonului Făgetului.

Alte modificări apărute se referă la cele două trasee. Astfel, la kilometrul 50 al traseului lung urcarea se va face pe partea stângă a văii și la kilometrul 52 după moara de vânt se va merge doar câțiva metri pe drumul mare și se va intra stânga pe iarbă deoarece traficul auto este intens pe acel drum. Reîntâlnirea traseelor se va face într-un punct nou, aproximativ la kilometrul 53. Pe urmă, la kilometrul 14,8 al traseului scurt nu se va mai continua pe drumul principal din cauza traficului intens, ci se va intra prin pădure pe o potecă paralelă (partea dreaptă a drumului), urmând ca la km 15,2 traseul scurt să se întâlnească cu traseul lung. Alte modificări comune celor două trasee vizează km 16, respectiv 54,5, unde se va coborî pe drumul cel mai evident spre șosea (la ediția precedentă se ținea stânga pe sub vârful Măgura) și la punctul de alimentare din Salicea (punctul 2 al traseului scurt, punctul 4 al traseului lung) este recomandată reducerea puternică a vitezei la ieșirea de pe șosea spre dreapta, deoarece se intră pe nisip și aderența nu este cea mai bună. Noile track-uri au fost încărcate atât pe site-ul Maratonului Făgetului, cât și pe GPSies.com, cel de 30 de km aici, iar cel de 70 de km aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 − one =