Acum citesti
Încălțăminte nouă de la Northwave și alte noutăți pentru 2016

Northwave a fost prezent la Eurobike cu noua linie de încălțăminte. Iar la prezentarea produselor a fost prezent nimeni altul decât Cedric Gracia, cel care a prezentat oficial noii Enduro Mid. Este vorba despre o pereche de încălțăminte pentru ture montane, ușoară, care poate fi folosită atât cu pedale clipless cât și cu pedale cu platformă.

northwave-eurobike-2015-9
Enduro Mid, în versiunea de top.

Enduro mid este gândit cu o talpă compusă din trei straturi, fiind mai moale la vârf și la călcâi și mai rigidă în centru, cu un profil aplatizat, menit să asigure un transfer de putere mai eficient către pedale dar să faciliteze și clipsarea și declipsarea acestora. Ideea generală este aceea de a oferi o pereche de încălțăminte eficientă la mers cât și la pedalat. Interiorul este de asemenea mai înalt, pentru a proteja glezna, iar crampoanele care se regăsesc pe vârf și pe călcâi conferă o aderență corespunzătoare atunci când pășești pe teren nesigur. Închiderea se face cu șiretul brevetat de italieni, legat de o rotiță, iar asigurarea finală se face cu ceea ce Northwave denumește Powerstrap.

northwave-eurobike-2015-8
Versiunea de bază.

În versiunea mai ieftină, noua pereche de încălțăminte pentru MTB nu va mai avea protecția de gleznă și nici sistemul inteligent de prindere, utilizând un șiret diferit. Enduro Mid va fi disponibil în 4 culori, iar greutatea medie este de 460 de grame. Modelul de top va fi oferit pentru 165 de euro, pe când cel de bază 135 de euro, cu mențiunea că aceste prețuri pot varia puțin în funcție de piață.

Pentru Cross Country, Northwave au prezentat noua pereche Extreme XC. Se numără în continuare printre cei mai ușori de pe piață fiind concepuți exclusiv pentru cursele de Cross Country sau Maraton.

northwave-eurobike-2015-3
Noii Extreme XC în stânga sus.

Partea superioară este foarte ușoară și foarte bine aerisită, iar prinderea se face cu ajutorul șireturilor legate la două rotițe. Talpa este creată dintr-un mix de materiale special, care nu doar că ofere o rigiditate foarte bună, dar este și foarte ușoară. Pentru a proteja talpa împotriva zgârieturilor, aceasta a fost îmbrăcată cu un strat subțire de gumă, o soluție furnizată de către producătorul de anvelope Michelin.

northwave-eurobike-2015-5
Disponibili și în versiunea pentru sezonul rece.

Importator Northwave în România: bikefun.ro.

northwave-eurobike-2015-7
Explorer 2, pentru întreg sezonul, rezistenți la intemperii.
northwave-eurobike-2015-1
Încălțămintea pentru șosea.
northwave-eurobike-2015-6
Cei care vor să asorteze încălțămintea, chiar au cu ce.

northwave-eurobike-2015-2 northwave-eurobike-2015-4

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + 13 =