Acum citesti
Noutăți Ritchey pentru 2016

Tom Ritchey este fără îndoială o legendă și ca un constructor de biciclete care se respectă a fost prezent în persoană la Eurobike, gata în orice clipă pentru a răspunde întrebărilor celor curioși. Două noi biciclete, al căror cadru poate fi achiziționat și separat, au reprezentat cele mai importante noutăți. De asemenea, Ritchey s-a alăturat trend-ului și oferă o cursieră vintage, cu echipare Dura Ace, pe care o poți admira în fotografia de mai jos.

ritchey-2016-1Dar să ne concentrăm pe cele două lansări importante: modelul Timberwolf este noua bicicletă Timberwolf, un hardtail pentru teren dificil. Lansată inițial în 1984, ca răspuns al cererii pentru biciclete bune la orice, bicicleta a renăscut acum și este dotată cu roți de 27.5 inch dar și cu o furcă de 140mm. Geometria este adaptată potecilor dificile de munte, pe teren agresiv. Are un ax 142×12 pentru prinderea roții spate, un headtube conic, un seat tube cu un diametru de 30.9mm compatibil cu tijele de șa hidraulice și poate găzdui anvelope groase, de până la 2.4 inch. Este disponibil în 3 dimensiuni (15, 17 și 19) și într-o singură culoare, cea portocalie.

ritchey-2016-13Ascent este celălalt model pe care-l menționam mai sus (și el de altfel, readus la viață). Un ochi neantrenat ar putea spune că este vorba despre o bicicletă de acum 20 de ani, însă lucrurile nu stau tocmai așa. Deși are un aer retro, bicicleta este echipată cu roți de 27.5 inch, dar poate primi cu mare plăcere și roți de trekking sau chiar de șosea. Scopul pe care a fost creată aceată bicicletă este acela de a oferi versatilitate totală, o veritabilă armă pentru cei dornici de aventuri, indiferent dacă acestea se desfășoară pe munte sau pe șosea. Suportă anvelope de până la 2.1 inch, are un cadru construit din crom, cu o furcă din același material și este disponibilă în nu mai puțin de 5 dimensiuni.

ascentNoi sunt și pedalele WCS Trail Mountain (centru în fotografie), cu o platformă generoasă pentru un sprijin foarte bun al tălpii. Corpul este construit din aluminiu, iar axul din CrMo, fiind dotată cu rulmenți pentru o durabilitate mare. Greutatea este de 347 de grame, perechea. Tot în categoria pedalelor (stânga în fotografie), întâlnim și noile Comp Trail Mountain, o reinterpretare a modelului de mai sus, însă cu materiale diferite. Astfel, corpul este din aluminiu dar axul din oțel, au o culoare uniformă și cântăresc ceva mai mult: 402 grame. Desigur, vor fi mai ieftine.

ritchey-2016-8Ultimele, dar nu cele din urmă, sunt pedalele Comp XC Mountain, în versiunea mai ieftină, disponibile în multiple culori. Acestea folosesc rulmenți pentru durabilitate mare și cântăresc 331 de grame, cu 33 de grame mai mult decât modelul de top, WCS XC Mountain.

ritchey-2016-12Tot la standul Ritchey am putut admira și modelul P-650B, dovada vie că se poate obține o greutate de sub 9 kg pentru un hardtail cu cadru din oțel. Cu mențiunea că utilizează o furcă fixă, din carbon.

ritchey-2016-6Importator Ritchey în România: bikefun.ro.

ritchey-2016-11 ritchey-2016-10 ritchey-2016-9 ritchey-2016-7 ritchey-2016-5 ritchey-2016-3 ritchey-2016-4 ritchey-2016-2

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × two =