Acum citesti
Încălțăminte cu talpă dreaptă de la Northwave: Clan și Tribe

Cea mai importantă noutate de la Northwave pentru sezonul 2019 este pășirea în segmentul All-Mountain, atât cu încălțăminte nouă cât și cu haine noi, o premieră pentru italieni. Mișcarea era planifcată de ceva timp, însă a durat un pic până au fost puse la punct toate detaliile. În cadrul Eurobike, am stat de vorbă cu un reprezentant Northwave care ne-a arătat plin de entuziasm și de umor noile produse. Italienii ăștia chiar se pricep să te convingă!

Clan și Tribe sunt noile perechi cu talpă dreptă, dezvoltată bineînțeles cu Michelin cu care cei la Northwave au o colaborare mai veche. Dat fiind faptul că este un segment de încălțăminte cu mulți concurenți, aveau nevoie de un aliat puternic pentru a veni cu un produs pe măsură. Astfel, trei criterii au trebuit îndeplinite pentru ca noua talpă să ajungă la maturitate: aderență, tracțiune și durabilitate. Doi ani le-au trebuit pentru a găsi mixul ideal pentru noua talpă, pe care l-au botezat Gecko+, cel mai aderent compound de pe piață conform italienilor. Diferența reală se poate simți la interior unde totul este contruit pentru confort, stabilitate și absorbție a șocurilor.

Clan este versiunea cu talpă dreaptă dar fără prindere de plăcuțe, cu o suprafață aerisită astfel încât să-i poți folosi și în cele mai călduroase zile. Protecțiile pentru vârf și călcâi sunt integrate și pot fi remarcate în fotografii (vezi zonele ranforsate cu negru), iar talpa, ni se spune, că oferă aderență bună chiar și în condiții de umezeală reușind totodată să-și păstreze și durabilitatea. Design-ul tălpii este inspirat din anvelopa Michelin Jet XCR, aceasta oferind o aderență crescută pe teren atunci când, spre exemplu, împingi bicicleta la deal. Greutatea este de 425 de grame, dimensiunea între 36 și 49, sunt disponibili în 3 culori și au un preț recomandat de 140 de euro.

Pe de altă parte, Tribe sunt perechea pentru cei care nu se axează atât de mult pe performanță, dar vor o încăltăminte cu talpă dreaptă care să poată fi folosită atât pe bicicletă cât și la ieșirile prin oraș. Folosește o talpă Gecko (și nu Gecko+ precum în cazul Clan), aceasta fiind gândită pentru stabilitate și aderență, însă în termeni moderați dacă ar fi să-i comparăm cu Clan. Greutatea este de 435 de grame, sunt disponibili în 4 culori și au un preț de 100 de euro.

Trecând mai departe, ajungem la încălțămintea Ghost Pro care au primit recent tehnologia X-Frame 2, adică două rotițe de reglaj și prindere în loc de una cum exista până în prezent. Zero presiune și adaptabilitate mai mare ca oricând la anatomia fiecărui rider, acestea două caracteristici fiind calitățile noilor Ghost Pro. Mai mult decât atât, încălțămintea va fi dotată cu noua talpă Hyperlight XC, una dintre cele mai rigide construite de italieni. Aceasta folosește mai mult material doar în zonele în care este necesară ranforsarea, fiind asezonată cu crampoane construite de Michelin pentru un maxim de aderență pe teren. Northwave Ghost Pro sunt oferiți pentru 380 de euro și cântăresc doar 320 de grame.

Capitolul haine este completat de noua gamă pentru All-Mountain. La capitolul jachete, cei de la Northwave lansează două noi produse pentru 2019 în segmentul Enduro: un Hard Shell și un Soft Shell. Prima oferă mai multă protecția în caz de vreme nefavorabilă, fiind construită în 3 straturi cu o membrană windproof H20 și protecție de 10.000mm. Jacheta Soft Shell este mai ușoară dar oferă protecție mai mică împotriva intemperiilor.

La capitolul tricouri, acum vei avea de unde alege, nu doar prin prisma modelelor diverse însă și prin prisma culorilor. Northwave ne povestește că a luat decizia de a face aceste tricouri mult mai atractive din punct de vedere al aspectului, alături de majoritatea pantalonilor din gamă, pentru o priză mai bună la public. Trail 2 este un tricou lărguț, construit dintr-un material care se usucă foarte rapid, are un fermoar de 16 cm și alte două buzunare cu fermoar în partea din spate. Din gamă mai fac parte tricourile Edge, disponibile și cu mânecă lungă și croite din același material cu Trail 2, dar și Enduro, disponibil doar cu mânecă lungă și cu un aspect mai neconvențional. Toate aceste game pot fi achiziționate și în versiunea pentru femei, WMN.

Pentru cei care preferă turele mai lejere, există acum și Aircross Plus.
După cum reiese din fotografie, vârful este ranforsat, iar aerisirea una pe măsură.
Talpa este concepută bineînțeles de Michelin.
Teamă de sezonul rece?

 

Fă cunoștiință cu Himalya, încălțămintea de bicicletă pe care o poți folosi până la minus 20 de grade.

Importator Northwave în România: Bike Fun

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 − 4 =