Acum citesti
Grace MX, bicicleta echipată cu NuVinci

Cu ocazia Taipei Cycle Show 2011, conceptul de e-Bike echipat cu Gates Carbon Drive, sistemul NuVinci 360 și sistemul pentru biciclete electrice al celor de la Bosch a făcut senzație. La ediția dein acest an a Taipei Cycle Show, conceptul s-a materializat si rezultatul obținut este expus la standul Fallbrook Technologies sub forma bicicletei de oraș Grace MX și a mountain bike-ului electric.

Karl-Heinz Nicolai a dezvoltat ambele prototipuri urmârind același principiu: bateria care propulsează bicicleta este inserată în zona downtube-ului, oferind o combinație optimă de confort și funcționalitate. Mai mult, carcasa protejează bateria împotriva umezelii, prafului și a altor lucruri care îi pot influența funcționarea. Totodată, această poziționare a acumulatorului are o gardă ridicată față de sol și crează un apatament mai mic. Toate cablurile trec prin interiorul cadrului.

Grace MX a ridicat ștacheta la un alt nivel. Pe lângă forma inovatoare a cadrului, componentele sunt la fel de impresionante. Transmisia se realizează cu ajutorul curelei Gates Carbon Drive și a sistemului de schimbare a vitezei continuu variabil NuVinci N360, totul alimentat de un motor Bosch.

Cureaua de transmisie Gates Carbon Drive este cu 20% mai rezistentă decât curelele convenționale, are un profil mai suplu și funcționează mai bine în condiții de noroi sau praf. Sistemul NuVinci N360 este unul foarte ușor de întreținut, durabil și ușor de reglat, în timp ce motorul Bosch poate atinge fără probleme viteza de 45 km/h și funcționează în 4 moduri: eco, tour, sport și viteză.

Prețul de pornire pentru Grace MX este de 3.299 de euro și va fi disponibilă din aprilie 2012.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four − two =