Acum citesti
Giant XTC Carbon 29er 2012


Prin prisma faptului ca utilizeaza componente cu dimensiuni mai mari, bicicletele 29er cântăresc în general mai mult decât cele clasice, 26er. Pentru modelele de top însă, producătorii vin cu diverse soluții pentru a reduce din masa totală a bicicletei. Este și cazul noului Giant XTC 29er 2012, care utilizează un cadru realizat din carbon pentru a obține o greutate totală mică. Deși Giant nu oferă date exacte despre greutatea modelelor sale, avem toată convingerea că acest model se plasează sub bariera de 10 kg.



O caracteristică generală a noului cadru de carbon este asimetria. Fie că aducem în discuție țeava inferioară a cadrului sau secțiunea Bottom Bracketului, acesta a fost gândit pentru un transfer maxim de putere și pentru eficiență crescută la pedalare.


Headtube-ul este bineînțeles conic, aducându-și astfel contribuția la o rigiditate crescută. La capitolul componente vei avea de ales între două modele, dotate cu piese din game diferite. Modelul Giant XTC Composite 0 este varianta mai scumpă, fiind dotat cu o furcă Fix F29 FIT RLC și cu o linie de componente Sram X.9/X.0 iar modelul XTC Composite 1 vine tot cu o furcă Fox F29, dar în versiunea RL și cu componente plasate mai jos în gamă, Sram X.7.


Așteaptă-te la un preț de pornire de aproximativ 2.100 de euro pentru modelul Composite 1 și de 3.200 de euro pentru modelul Composite 0. Detalii complete pe giant-bicycles.com.


via Giant



Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten + three =