Acum citesti
Turul Franței 2013 se va termina pe L’Alpe d’Huez?

Au mai rămas 15 zile până când traseul Turului Franței de anul viitor, adica a celei de-a 100-a ediții, va fi prezentat. Ruta a înregistrat deja o premieră, etapa inaugurală, precum și încă două urmând să aibă loc în Corsica, dar cireașa de pe tort este legată de ultima etapă a Marii Bucle.

Zvonurile care circulă în aceste zile indică faptul că organizatorii iau în calcul încheierea Turului pe L’Alpe d’Huez, una dintre cățărările de legendă ale cursei, unde s-au petrecut printre cele mai memorabile momente ale întrecerii ce a debutat în 1903. Astfel, Champs Elysees, bulevardul care găzduiește sosirea cursei din 1975, s-ar putea să fie exclus din schema de anul viitor. Mai mare lovitură ar fi însă pentru orașul Paris, care a reprezentat punctul terminus al Turului Franței încă de la prima ediție, fie că vorbim despre suburbiile sau zonele centrale ale sale.

Problema care nu a fost ridicată de această speculație pe care ziarul belgian Het Laatste Nieuws a pulibcat-o în paginile sale duminica trecută este cea a logisticii, dar și a expunerii mediatice. În orice caz, Christian Prudhomme și echipa sa de la Amaury Sports Organisation vor trebui să găsească o soluție memorabilă pentru cel mai important eveniment al ciclismului, ediția centenară a Turului Franței.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − 7 =