Acum citesti
Trikids București 2013 a adunat la start peste 600 de copii

Ediția Trikids de anul acesta a fost mai mult decât un concurs, a fost o stare de spirit. Părinți, copii, bunici, frați și surori s-au bucurat împreună de un eveniment cu totul și cu totul special. Pentru o zi, părinții și-au lăsat grijile și problemele acasă și au venit să trăiască atmosfera unui concurs dedicat special copiilor.

trikids_2013

Peste 600 de copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani au luat startul de pe Stadionul Național de Rubgy „Arcul de Triumf”, într-un cadru de maximă siguranță și cu o infrastructură  perfectă pentru organizarea de concursuri pentru copii. Și anul acesta, evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul Primăriei Sector 1 București, un partener instituțional implicat în promovarea și popularizarea sportului, dar și cu sprijinul Federației Române de Rugby.

Cei mici au avut parte de toată atenția celor din jur, au fost încurajați și aplaudați pe tot parcursul curselor. Mulți dintre prichindei au luat pentru prima dată startul la o astfel de competiție, dar s-au comportat ca niște oameni mari. S-au trezit de dimineață, și-au legat bine șireturile și au alergat cât i-au ținut picioarele. Proba de bicicletă a fost și ea o mare provocare pentru ei, însă au făcut față cu succes și acesteia. Oriunde priveai, erau copii care se încălzeau cu entuziasm înainte de cursă și ascultau sfaturile părinților.

După ce și-au făcut încălzirea la cros, alergare pe distanțe și categorii de vârstă diferite, au trecut la cea mai spectaculoasă probă, cea de duatlon, o combinație între alergare și mers pe bicicletă, un minitriathlon pentru cei mici. Participanții s-au întrecut pe categorii de vârsta între 4-14 ani, pe diferite distanțe. Trebuie menționat că această probă s-a desfășurat conform competițiilor oficiale, cronometrarea fiind efectuată cu cipuri electronice, cu ajutorul cărora a fost determinat timpul exact obținut de fiecare concurent.

Să nu uităm și de proba family fun run, unde părinții și copiii au alergat împreună, formând o ștafetă, pe distanțe între 330 și 1,3km. Părinții au încercat pe cât posibil să ajungă primii la copiii lor pentru a le preda mingea de rugby, iar aceștia să fie cei care încheie cursa, fiind probabil cea mai distractivă proba dintre toate cele care s-au ținut pe stadion. Demonstrațiile de rubgy tag au fost și ele în centrul atenției, iar la final, micii campioni au primit diplome și medalii, dar și premii speciale.

După cum declară organizatorii, Trikidis rămâne cel mai de suflet eveniment al lor. Echipa smartatletic va continua să promoveze activitățile sportive în rândul copiilor și să încurajeze practicarea mișcării pentru un stil de viață sănătos și activ.

Dincolo de componenta sportivă, Trikids s-a alăturat și anul acesta cauzelor sociale susținute de fundațiile Chance for Life și Hospice Casa Speranței, iar taxele de înscriere au fost direcționate către cele două fundații partenere.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul evenimentului: http://www.trichallenge.ro/trikids/ și pagina de Facebook: https://www.facebook.com/TriathlonChallenge. Partenerul principal al evenimentului a fost Primăria Sector 1 București, iar alți parteneri au fost Federația Română de Rugby, Gazeta Sporturilor, Orange, Skoda, Castrol, Anima și Dorna.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six − 4 =