Acum citesti
Campionatele de Pistă 2013, desfășurate cu sprijnul foștilor sportivi

Situația privind competițiile naționale organizate de către Federația Română de Ciclism aproape că s-ar putea numi un paradox: sunt cvasi-invizibile pentru că interesul acestui for este limitat sau interesul forului este limitat pentru că este greu de depășit cvasi-invizibilitatea? Indiferent care este răspunsul, o recentă demonstrație a, să o numim așa, indolenței celor aflați în fruntea FRC sunt Campionatele Naționale de Velodrom 2013, desfășurate săptămâna trecută.

cn_pista_2013

Foto: Florian Răducanu

Trecând peste momentul desfășurării lor în ciuda unui calendar competițional nu tocmai încărcat pentru sportivii echipelor românești, faptul că au avut loc aceste Campionate se datorează în mare parte unui inimos grup de foști cicliști de performanță. Ei au pus mână de la mână și au reparat arena de beton din Parcul Sportiv Dinamo, dar au organizat și un Campionat Național pentru Amatori, care a cuprins două probe. Astfel, pasionații de fixie-uri și nu numai au luat startul în ceea ce a fost un timid prim astfel de Campionat. O altă noutate au fost concurentele feminine, patru la număr, care s-au întrecut și ele în cadrul mai multor probe.

Ceea ce ar trebui să tragă un semnal de alarmă în sânul Federației, momentan prinsă într-o dispută internă între președintele Eduard Novak și secretarul Vasile Selejan, este numărul îngrijorător al participanților. Îngrijorător de mic, căci, într-o nefericită premieră, doar trei sportivi seniori, și aceștia aparținând aceluiași club, s-au aliniat la start, iar numărul cadeților și juniorilor a fost și acesta redus, ca să facem uz de limbajul diplomatic. Firește, această situație se putea prefigura din cursul evenimentelor din ultimii ani, dar oare constituie acest lucru o scuză? Oare așa ar trebui să arate Campionatul Național al unei federații afiliate UCI? Și oare merită să îndure toți acei copii care au participat la Campionat desconsiderația flagrantă venită din partea Federației?

Rezultate complete CN Pistă 2013

Traian Goga
Redactor FreeRider.ro

Vezi Comentariu (1)
  • Clasamentul de la urmarire individuala cadeti este eronat. Sau inversat locurile 1 cu 2. Timpul realizat de ciclistul de pe locul 2 afisat de dvs. este de 2:55.67.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × one =