Acum citesti
Olimpiada alimentează creșterea numărului de bicicliști britanici

Cel mai mare eveniment al planetei din 2012 vor fi Jocurile Olimpice de la Londra. Pregătirile demarate de britanici au început acum mai bine de 10 ani pentru acest festival al sportului, iar roadele nu au întârziat să apară.

Succesul britanicilor în ciclismul profesionist este mai mare ca niciodată, Mark Cavendish, Chris Hoy sau Victoria Pendleton devenind celebrități în ochii britanicilor de rând și luptându-se, în materie de popularitate, cu vedetele din fotbal sau rugby. În tot acest timp, sportul de masă a crescut și el, Marea Britanie găzduind tot mai multe competiții aparținând acestei categorii, doar anul trecut având loc 300 de astfel de evenimente. Și numărul sportivilor legitimiați a crescut de la 40.000, câți erau în 2007, la 100.000 în 2011. Alt fenomen care s-a petrecut a fost cel în cadrul căruia tot mai multe persoane de vârsta a doua au început să își cumpere cursiere sau mountain bike-uri scumpe, dar și echipamentul necesar unui ciclist. Nu s-au sfiit nicidecum să poarte echipamentul realizat din fibre sintetice, ei înțelegând beneficiile exercițiului fizic pe bicicletă și fiind impulsionați de performanțele atleților amintiți mai sus.

Dar latura sportivă este doar vârful aisbergului. Tot mai mulți locuitori ai Marii Britanii apelează la bicicletă ca un mijloc de a face naveta, de a se menține în formă sau pentru relaxare. Această tendință, dublată de culmile spre care se îndreaptă prețul petrolului, prefigurează o creștere de circa 5% în acest an a pieței de biciclete. Totodată, există tot mai multe facilități pentru bicicliștii urbani, precum piste dedicate lor sau centre de bike-sharing. Lanțurile de magazine specializate în biciclete sunt principalii beneficiari, precum și mărcile britanice producătoare de biciclete. De exemplu, doar lanțul de magazine Tesco, nespecializat în comercializarea de biciclete, a avut o creștere a vânzărilor de 130%.

Anul 2010 a fost deja unul foarte bun pentru această industrie care cifra, conform surselor oficiale, 3 miliarde de lire sterline, mulțumită celor circa 13 milioane de britanici care foloseau zilnic bicicleta și celor 3,7 milioane de biciclete comercializate. Așadar, bicicleta întră în obiceiul zilnic al britanicilor, indiferent dacă vorbim despre simpla navetă sau activitatea sportivă de masă, chiar dacă acum nu foarte mulți ani era privită ca un mod prin care un sportiv de performanță își câștiga existența.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen + one =