Acum citesti
Italienii cumpără mai multe biciclete decât automobile

Pentru prima dată de la sfârșitul Celui De-al Doilea Război Mondial, locuitorii Italiei au cumpărat un număr mai mare de biciclete decât de automobile. Astfel, se consemnează un punct de cotitură în mentalitatea țării care a dat lumii întregi nume ca Lamborghini sau Ferrari și care a ridicat sporturile cu motor la nivel de religie.

Cifrele indică faptul că în 2011, italienii au achiziționat 1.750.000 de biciclete, cu 20.000 de unități mai multe decât număr de automobile cumpărate în același an. Austeritatea își spune cuvântul în acest caz, din anii 70 nemaifiind înregistrat un asemenea volum de vânzări ale autoturismelor. Italia înregistra la un moment dat printre cele mai multe mașini, circa 60 la 100 de locuitori, dar situația economică aflată în continuă deteriorare a făcut ca cele mai multe familii să renunțe la al doilea automobil, să îl folosească mai puțin pe singurul și să apeleze la mersul pe bicicletă.

Posesia unui automobil, cândva simbolul prosperității în Italia răvășită de război, este acum un lux pentru tot mai multe familii. Prețul benzinei a atins recent nivelul de 2 euro/litru în “Cizmă”, ceea ce aduce costul folosirii unei mașini la circa 7.000 de euro anual.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen − twelve =