Acum citesti
Doar două săptămâni până la a 8a ediție Vidraru Bike Challenge 2022!

Sâmbătă, 25 iunie, va avea loc a 8a ediție a maratonului mtb Vidraru Bike Challenge! Pentru al doilea an consecutiv, Vidraru Bike Challenge este și etapă din Cupa Națională a României de XCM, organizată împreună cu Federația Română de Ciclism.

Concursul este unul dintre cele mai populare din România și, deși nu este un concurs ușor, este totuși accesibil unui număr foarte mare de concurenți, traseul nefiind unul deosebit de tehnic. La Vidraru Bike Challenge cea mai importantă este anduranța, la startul ediției 2021 participând peste 600 de concurenți.

Concursul pune la dispoziția participanților trei lungimi de traseu: scurt, mediu și lung, adică 34, 52 și 90 km. Partea cea mai bună, la acest concurs, este că indiferent de condițiile meteo, dacă plouă adică, traseul este practicabil, acesta desfășurându-se pe drumuri forestiere de bună calitate.

Cursa are loc în Făgăraș, startul fiind de tip festiv, din zona hidrocentralei Vidraru. De aici cicliștii pornesc la deal, 5 km pe Transfăgărășan, până la baraj, fiind însoțiți de mașina de poliție. De aici, mai departe, fiecare este pe cont propriu, la cursa și traseul pe care și l-a ales.

Mai sunt doar două săptămâni până la start, ultima zi de înscrieri fiind joi, 23 iunie.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − six =