Acum citesti
Bicicliștii din Bologna, amendați dacă vor pedala pe zăpadă

Dacă credeai că România este țara unde orice este posibil, stai să vezi ce se întâmplă acasă la alți latini. Autoritățile din Bologna, Italia, au interzis folosirea bicicletelor și a scuterelor pe drumurile publice dacă ninge. Amenda nu este uriașă, valorând 39 de euro, dar ideea este cel puțin năstrușnică.

Edilii orașului au motivat dispoziția prin faptul că iarna trecută au avut loc mai multe accidente în care au fost implicați bicicliști, iar măsura s-a luat pentru siguranța acestora. Pe de altă parte, automobiliștii sunt amendați cu aceeași sumă dacă nu au lanțuri de iarnă pe roți. Comunitatea de bicicliști din Bologna a reacționat prompt, invitând autoritățile publice să studieze politica orașelor din țările nordice, unde zăpada este prezentă aproximativ 6 luni pe an și a făcut o paralelă cu o decizie asemănătoare luată de ocupanții naziști în Cel De-al Doilea Război Mondial.

Dorim să auzim și părerea ta!

Vezi Comentarii (5)
  • Edilii bolognezi nu trebuie sa fie nazisti. Pur si simplu este destul sa amendeze doar biciclistii care merg pe zapada fara pneuri cu crampoane. Ca si in cazul masinilor – pentru siguranta in trafic este esentiala si aderenta la carosabil.

    Totusi, ca o mica curiozitate: cata zapada vede Bologna? Ca din cate stiu au o clima destul de blanda.

  • Mi se pare normal, in fiecare iarna vad cum cad biciclisti din cauza zapezii, mai ales pe piatra cubica si e periculos, mai ales ca drumurile se ingusteaza din cauza zapezii de pe margine si masinile franeaza mai greu.

    Sigur exista mijloace de transport in comun in Bologna, care se pot folosi cat timp ninge, atat de ciclisti cat si de motoristi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven + 10 =