Acum citesti
Biciclist agresat de către polițiști în Iași

UPDATE: Dacă în urma articolului de ieri în care relatam despre biciclistul ieșean agresat de câțiva polițiști au apărut voci care contestau veridicitatea incidentului, știrea a ajuns acum la televizor și are loc o anchetă în toată regula http://www.freerider.ro/noutati/generale/scandalul-biciclistului-iesean-agresat-de-politisti-ia-amploare-81916.html

Astăzi a apărut o relatare interesantă despre experiența cel puțin șocantă prin care a trecut un ieșean care mergea cu bicicleta. Sub protecția anonimatului, Dragoș G a descris seria de evenimente deplasate care i s-au întâmplat după ce câțiva agenți ai Secției 2 Poliție din Iași l-au oprit fără un motiv clar enunțat. „Suspectul” a avut parte de o arestare demnă de cele mai eroice filme polițiste, după care a simțit pe pielea lui ce presupune un sejur la sediul oamenilor legii, dar și multe alte lucruri despre care puteți citi mai jos într-un text semnat chiar de victimă. Momentan, respectivii agenți sunt acuzați de incompetență și abuzuri.

ploitie

„În dimineaţa zilei de 11 ianuarie 2015, pe la orele 5 jumătate dimineaţa, mă întorceam acasă de la un prieten. Eram în zona gării, aproape de intersecţia dintre strada Silvestru şi strada Bacinschi (cea care duce spre Billa). Mă aflăm pe bicicletă, în cap aveam o glugă, iar în urechi căştile la care ascultăm muzică. Mergeam pe trotuar, mai exact pe pista de biciclete, şi nu aveam viteză. Dintr-odată, în dreapta mea (pe contrasens!) a apărut o maşină de poliţie care m-a somat sa opresc, sub amenintarea faptului ca trage cu arma în mine.

Cu căştile în urechi, speriat de ceea ce se întâmplă, nu am reacţionat potrivit, deoarece am continuat să merg, (vorbim de câţiva metri) că imediat după maşina poliţiei să îmi blocheze calea.

M-am oprit, iar apoi din maşină au coborât câţiva poliţişti, care m-au pus la pământ (de reţinut faptul că afară începuse să se topească zăpadă) m-au încătuşat şi mi-au luat actele şi telefonul. Au început să mă lovească, m-au aruncat în maşină (nu pe banchetă, ci în locul unde în mod normal se ţin picioarele!) şi m-au dus la secţie, unde ulterior au adus şi bicicleta (nu am idee cum au adus-o). Am cerut respectivilor agenţi să se legitimizeze, aceştia luându-mi de fiecare dată în râs cererea, răspunzând în glumă cu diferite nume. În drum spre secţie i-am rugat în repetate rânduri pe acei domni poliţişti să mă ajute să mă ridic, deoarece mă aflăm într-o poziţie inconfortabilă. În schimb am fost lovit de mai multe ori cu pumnul în zona spatelui de către ofiţerul care era cu mine în spatele maşinii, în timp ce, repet, mă aflăm cu capul pe podeaua masinei, cu mâinile legate la spate.

Odată ajunşi la secţie, am fost supus unui soi de interogatoriu în legătură cu provenienţă bicicletei (bicicletă este cumpărată de pe internet, deci singură dovadă pe care o deţin sunt datele de contact ale vânzătorului).

La un moment dat, am încercat încă o dată să aflu identitatea agentului care m-a lovit, crezând că dacă se află în prezenţa altor poliţişti îmi va răspunde. Respectivul agent de poliţie în momentul în care a văzut că insist să îi cer să se legitimeze de faţă cu colegii de breaslă, m-a lovit în zona feţei. Am fost făcut drogat, beţiv şi vagabond, sau suspect hoţ de biciclete. Într-un final am fost lăsat să plec, numai după ce am primit amendă de 300 RON pentru faptul că nu am oprit imediat la somaţia poliţiştilor. Am refuzat să semnez respectivul proces verbal şi pentru asta nici nu l-am primit. Am plecat din secţia de poliţie murdar de noroi, vânat, cu dureri din cauza loviturilor aplicate de către organele poliţieneşti, dar tot odată şi umilit de către cei ce se presupune că ar trebui să ne apere. Consider că trebuie să fac cunoscută fapta ce mi s-a petrecut, deoarece aceşti presupuşi apărători ai justiţiei săvârsesc asemenea abuzuri poate zi de zi, scăpând nepedepsiţi.”

Sursa: Trendy Moldavian

Vezi Comentarii (4)
  • Recomand urmatoarele:
    – plangere scrisa la Parchet;
    – certificat IML;
    – un articol in presa locala, de preferat aia din „opozitie” ca-s mai receptivi 🙂
    Un avocat daca situatia financiara o permite, dar, cel mai importat, sa nu fie „lasata asa” toata tarasenia.

  • Pai numai din vina ta raman nepedepsiti si o sa mai faca asa in continuare altui ghinionist. Mergi frumos la parchet si fa plangere, ai vanatai?, mergi la IML ia certificat, ai hainele murdare?, fa-le poze intai sa le speli, aduna cat mai multe probe. Si in momentul in care ai numele celor 2, 3 cati au fost, mergi frumos la un ziar sau post TV local si eventual fa-le mail si catorva redactii nationale de stiri, Daca nu ai de gand sa faci nimic, apoi nici nu trebuia sa mai postezi aici ca ai facuto degeaba.

  • Fratilor, saracul om a fost maltratat de militie si poate este in state soc. Suntem in mileniul 3 si facem parte din UE, asa ceva nu trebuia sa se intample! Organele statului sa se autosesizeze si sa ia masurile de rigoare: desfacerea contractului de munca scurt si la obiect ! Despagubiri pecuniare victimei suportate de agresorii militieni.Iar justitia sa nu-i repuna in functie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 4 =