Acum citesti
Artă de lemn funcțională: Analog.One.One

Chestia cu bicicletele de lemn este că indiferent câte am văzut înainte, orice apare nou tot reușește să cucerească publicul printr-o trăsătură sau alta, fie prin priceperea și finețea cu care a fost făcută, aspectul, funcționalitatea sau chiar prin proprietățile fizice ale materialului. Atelierul american Grainworks îmbogățesc și ei gama de biciclete din lemn funcționale cu modelul Analog.One.One, care chiar dacă nu este destinat competițiilor, probabil va redefini o idee mersul pe bicicletă și va întoarce niște capete.

analog

Pentru realizarea bicicletei, constructorii au folosit mai multe specii de lemn, printre care mahon, mesteacăn, arțar și castan, pe care le-au așezat în straturi în funcție de zona cadrului. De exemplu, pentru triunghiul posterior au realizat seat și chain stay-ul din cate 33 de straturi fiecare, pe când pentru triunghiul frontal au fost folosite 9 straturi, dar mai groase.

Cablajul merge prin interiorul cadrului, iar furca este din carbon pentru acest 29er singlespeed care te va lăsa mai „ușor” de 5.000$ în caz că vei dori să îl iei acasă.

Sursa: Grainworks

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − 2 =