Acum citesti
Falkenjagd Spartakiada, cursiera de anduranță cu cadru din titan

Colecționarii de biciclete în ediție limitată au un nou potențial obiectiv după ce Falkenjagd a lansat modelul de cursieră Aristos în ediție limitată Spartakiada. Punctul central al bicicletei este cadrul de titan, dar și restul pieselor care coboară greutatea acesteia la circa 6,5 kilograme.

Geometria este una confortabilă, specifică cursierelor endurance, dar Aristos Spartakiada nu are carențe la capitolul echipare performantă din pricina apartenenței sale la această categorie. Cadrul este înzestrat cu un set SRAM Red, diferite piese provenite de la producătorii germani Tune și Schmolke și roți Fulcrum Racing Zero. Prețul nu a fost anunțat, dar cei de la Falkenjagd au precizat că din acest model se vor produce doar 25 de bucăți.

Ediția limitată a fost inspirată după soldații spartani care au luptat la Termopile și după ultra-marathonul ce are loc în Grecia în cinstea acestora din 1988, Spartakiada. Ruta pornește din Atena și se sfărșește la Sparta, adică 270 de kilometri și 3.900 de metri diferență de nivel mai târziu. Anual, la această cursă participă 300 de cicliști, adică la fel de mulți cât spartanii de la Termopile, și evenimentul are loc în prima sâmbătă din octombrie.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − eighteen =