Acum citesti
Va fi 2013 anul SRAM Red?

Atât Shimano, cât și Campagnolo au scos la înaintare niște seturi foarte performante, atât în varianta electronică, dar și mecanică, pentru anul viitor și nu numai. Așa că replica celor de la SRAM era de așteptat să apară.

[youtube id=”cW6vtft7hYQ” width=”600″ height=”350″]

Pentru 2013, grupul SRAM Red are de gând să păstreze configurația de 10 viteze, dar plănuiește mai multe upgrade-uri. În primul rând, manetele de frână/schimbătoare vor avea o nouă formă, mai ergonomică, pentru o prindere mai sigură. Mai mult, se zvonește că sub îmbrăcămintea de cauciuc a manetelor va fi inserat gel pentru un confort sporit.

Pe urmă, schimbătorul de față vrea să sfideze tot ceea ce s-a construit până acum. Se pare că clasicul paralelogram va fi înlocuit de un sistem cvasi-rotativ care nu doar că va ridica lanțul când vei schimba ca să urci pe placa mare, dar își va și schimba poziția în funcție de poziția lanțului. Acest lucru va duce, cel mai probabil, la o viteză de schimbare mai mare, dar și la o precizie sporită, capitole care nu au fost punctele forte ale SRAM Red până acum.

Nici angrenajul nu va rămâne neschimbat. Se aude că va fi mai ușor decât ce se poate găsi în prezent pe piață, mulțumită fibrei de carbon folosite și că va avea al 5-lea braț ascuns ce va contribui la reducerea flexării întregului angrenaj, în special când e vorba de schimbat viteza.

Caseta de pinioane a grupului Red va fi practic o versiune cu mai puțini dinți ai celei ce se poate găsi în mod curent cu grupul SRAM XX. Avantajul fundamental este salvarea unor grame prețioase și faptul că aceste pinioane vor fi mai fiabile în condiții noroioase.

În materie de frâne nu se prefigurează schimbări prea mari, dar cei de la SRAM au în vedere ca cel târziu anul viitor să introducă propriul set de frâne hidraulice pe disc pentru fanii ciclocrosului. Există și posibilitatea ca conceptul să fie extins la bicicletele de triatlon pentru a elimina problema rutei cablurilor.

Per total, noul set este așteptat să piardă vreo 280 de grame, lucru ce îl va face mai ușor decât vedetele de la Campagnolo sau Shimano. Totodată, SRAM Red pentru 2013 va fi lansat în preajma verii viitoare. Sursele din jurul companiei nu au negat că firma lucrează la dezvoltarea propriului sistem electronic de schimbare.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + 20 =