Acum citesti
Frânele pe jantă TriRig Omega One sunt mai rapide decât dacă nu ar exista

Aerodinamica joacă un rol important la triatlon, contratimp și în general la tot ce ține de ciclismul de șosea, cursele lungi și turele de anduranță. Recent TriRig a lansat noile frâne direct mount, Omega One despre care producătorul spune că face cursiera să fie mai rapidă aerodinamic decât dacă nu ar avea deloc instalate frâne.

Deși majoritatea cursierelor de azi sunt echipate cu frâne pe disc, nu sunt deloc puțini cei care încă folosesc clasicele frâne pe jantă, acestea având în general două probleme. Pe de o parte nu sunt aerodinamice și pe de altă parte limitează lățimea maximă pe care o poate avea anvelopa. TriRig Omega One le rezolvă pe ambele, lățimea maximă a anvelopei ce poate fi instalată fiind de 700×34, asta însemnând că poți folosi și cauciucuri pentru touring, cum ar fi Continental Contact Speed, testate de noi cu ceva vreme în urmă.

Noile frâne TriRig Omega One se instalează pe bicicletă folosind clasicul șurub central. Toate componentele sunt mascate, fapt care oferă acea aerodinamică perfectă indiferent din ce direcție bate vântul peste ele. Asta înseamnă că aerodinamica va funcționa indiferent unde vor fi instalate – în față pe furcă, spate sau chiar dedesubtul rulmentului pedalier.

O altă caracteristică prezentă la noile TriRig Omega One față de modelele anterioare, este sistemul îmbunătățit de pârghii, care oferă acum putere mai mare de frânare, dar și modulație mai bună.

Greutatea unei frâne este de 134 grame, deci mai ușoară decât Shimano Dura Ace BR 9100 care au 165 gr și vine împreună cu saboți Kool Stop Salmon, optimizați pentru jante din aluminiu. Dar poți folosi și orice altceva de la Shimano sau Sram. Prețul anunțat este de 194,99$ / bucata. Din păcate pentru livrare în România se mai adaugă taxa poștală de 75,4 $.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 3 =