Acum citesti
Corratec E-Bow atinge 80 km/h


Când citești un astfel de titlu stai să te gândești în ce se vor transforma bicicletele nu peste mult timp. Dar nu sunt motive de îngrijorare, cel puțin pe moment, deoarece bicicletele în genul noului Corratec E-Bow (care este electrică, apropo), sunt greu accesibile publicului larg datorită prețului. Iar ca să n-o mai lungim, îți spun direct că trebuie să scoți 10.000 de euro din buzunar pentru a intra în posesia super bicicletei concepută aparent pentru Cross Country.



Dacă ai norocul să intri într-o competiție cu această bicicletă, păcălind organizatorii, află că noul E-Bow urcă pantele abrupte cu o viteză de aproximativ 35 de km/h, iar pe teren drept poate atinge până la 80 de km/h. Concurența este nimicită. Ce mi se pare ușor odios este faptul că cei de la Corratec au montat și un dispozitiv prin care poți accelera pe E-Bow, fără a fi neapărat necesar să pedalezi.


Cuplul este 150 de Newtonmetri iar puterea generată de motorul electric, este de 1.200 de W.  Greu de crezut că o astfel de bicicletă ar cântări puțin, însă cei de la Corratec au încercat să îndulcească acest subiect, prin utilizarea unui cadru realizat din carbon, a unei furci DT Swiss XRM 100 și a unor frâne Shimano XTR. În spate au montat un butuc Shimano Alfine cu 11 viteze integrate, iar componentele precum tija de ghidon sau de șa sunt construite din carbon. Chiar și cu aceste specificații, care montate pe o bicicletă normală ar fi indicat o greutate de 9-10 kg, Corratec E-Bow nu reușește să coboare sub pragul de 18 kg.


Din toamnă poate fi a ta. Trebuie doar să-ți permiți să ți-o dorești.


via Corratec


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen − 14 =