Acum citesti
Traseul imposibil! Urcare pe vulcanul Mauna Kea

Mauna Kea, Hawaii, este cel mai mare vulcan din lume şi implicit, drumul care urcă până pe vârful său este cel mai greu din lume. Cu o altitudine maximă de 4.207 m, oxigenul pe care îl primeşti pe vârf este de doar 12% faţă de ce ai la nivelul mării. Ca să-ţi faci o idee ce înseamnă să urci cu bicicleta pe acest vulcan:

  • Mont Ventoux – cea mai grea căţărare din Turul Franţei este abia pe locul 85 în topul celor mai grele căţărari din lume;
  • Muntele Fuji – cu o altitudine maximă de 2.377 m este doar pe locul 39 în topul căţărărilor;
  • Pasul Wuling din Tailanda, numărul 2 în topul căţărărilor, are altitudinea maximă la 3.275 m;
  • Mauna Kea din Hawaii – urcarea clasică, este considerată cea mai grea căţărare din lume, cu o lungime de 68 km, rampă medie 6,1% şi peste 4.200 m diferenţă de nivel.

Dar cum poţi face o urcare să fie şi mai grea decât cea mai grea din lume? O iei pe drumuri lăturalnice. Urcarea clasică pe Mauna Kea se face pe drumuri normale, pline de trafic. Din fericire mai există o rută, una ideală pentru gravel bike sau mtb. Este însă şi extrem de dificilă: 109 km, diferenţă totală de nivel 5.363 m şi finiş la 4.219 m altitudine. Aceasta este cea mai grea urcare pe bicicletă din lume, şi nu a mai fost încercată niciodată până acum.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − seven =