Acum citesti
Bicicletă offroad de la Surly


Inspirat din modelul Pugsley, care de asemenea impresionează prin dimensiunile impozante ale roților, noul Moonlander este o bicicletă care va face față oricăror trasee, indiferent de dificultatea traversării acestora. Atâta timp cât biciclistul își mai poate ține echilibrul pe bicicletă, orice obstacol va fi depășit cu succes.



Pentru a înțelege mai bine ideea, cei de la Surly au creat o bicicletă gigant, heavy-duty. Un fel de Hummer al bicicletelor. Secretul constă în cadrul solid, dar mai ales în roți: jantele cu o lățime de 100 de mm impresionează, mai ales când media lățimii unei jante este de 27 de mm. Anvelopele de asemenea. Dacă pentru Cross Country majoritatea utilizează o anvelopă cu lățimea de 1.9 sau 2.0, Surly Moonlander este echipat cu (probabil) cele mai late anvelope pentru biciclete din lume: 4.5!



Axul roții față măsoară 135 mm iar urechile sunt proiectate astfel încât să utilizezi bicicleta cu o casetă de pinioane sau single speed. Singlespeed? Stau și mă întreb: dacă ești suficient de nebun încât să-ți achiziționezi așa ceva, de ce nu ai instala mai multe viteze pe bicicletă, ținând cont că ai nevoie de mai multe rapoarte ca poți pedala prin noroi adânc (așa cum ne demonstrează bărbatul din poza de mai sus)?


Surly Moonlander este incă o dovadă că America rămâne un izvor nesecat de invenții nebune și pe alocuri inutile. Prețul va fi pe măsură, iar greutatea… mare are sens s-o menționez?


Detalii complete pe surlybikes.com.


via Surly Bikes


Vezi Comentarii (3)
  • Problema plimbarilor prin zapada inalta sau noroi nu tine neaparat de pneuri sau rapoartele pinioanelor. Cat de lipsa aderentei. Cat timp tractiunea se va face doar pe roata din spate nu ajuta rotile imense, crampoane de otel, motoare electrice, etc. Se va invarti in gol roata din spate si atat. Bicicletele au totusi limite…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + nineteen =