Acum citesti
Shimano lansează Acera 2015 inspirat după grupurile din gamele superioare

Grupul de componente Acera este destinat bicicletelor de nivel entry. Însă grupul beneficiază acum de câteva tehnologii şi opţiuni pe care le găseai în trecut doar la grupuri superioare precum SLX şi Deore. Principala caracteristică pentru Acera 2015 este că acum există subgrupuri separate pentru mtb şi trekking.

Pentru mountain bike

Primul lucru pe care îl observi când priveşti noul grouset este designul agresiv şi proaspăt al angrenajului şi schimbătorului spate, în trend cu vremurile moderne. Suplimentar faţă de noul design schimbătorul spate beneficiază acum de tehnologia Shadow RD destinată unui stil de pedalat mai agresiv. Mulţumită designului discret schimbătorul nu loveşte ţeava chain stay atunci când pedalezi pe teren accidentat.

schimbator spate shimano-acera-2015De vreme ce roţile de 27,5 şi 29 inch devin din ce în ce mai populare şi în segmentul Acera, transmisia acestui grup a adoptat combinaţia triplă de foi 40-30-22T. Noul schimbător faţă este mai compact şi oferă mai mult spaţiu roţilor mai mari.

foi 3x angrenaj shimano-acera-2015 schimbator fata shimano-acera-2015

Pentru o imagine mai curată Shimano a integrat shifterul schimbătorului şi maneta de frână într-o singură piesă. Rezultatul nu este doar o estetică mai bună ci şi o ghidare optimă a cablurilor. Shifterul dispune de ecranul mare care indică cicliştilor în ce viteză se află. Opţional există şi varianta de shifter separat de maneta de frână. Frânele noului grup Shimano Acera 2015 dispune de etriere hidraulice pe disc.

 

Varianta pentru trekking

Deosebirea principală faţă de varianta pentru mtb este că cea pentru trekking dispune de două opţiuni pentru transmisie: 44-32-22T şi 48-36-26T. Noul groupset este mai silenţios, oferă schimbări line de viteză şi este mai rezistent.

Preţurile nu au fost comunicate încă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + nine =