Acum citesti
Favero lansează noul power-meter Assioma DUO-Shi, compatibil cu pedalele Shimano pentru șosea

Favero a anunțat lansarea noului power-meter Assioma DUO-Shi, care va fi compatibil cu anumite (dar suficiente) pedale Shimano SPD-SL pentru șosea. De reținut că noul Assioma DUO-Shi constă doar în axul pedalei, nu și pedala în sine. Practic, la preț mult mai mic, vei cumpăra doar senzorul de putere (axul pedalei), iar pedala fie o ai tu deja, fie o cumperi separat, urmând să-i înlocuiești axul.

Favero spune ca a ales acest mod de producție și comercializare întrucât mulți cicliști de șosea au deja pedalele lor, pe care le pot converti acum în pedale cu power-meter, și prețul produsului final devenind acum mai mic.

Pedalele Shimano SPD-SL cu care noul Assioma DUO-Shi sunt compatibile, sunt: PD-R8000, PD-R7000, PD-6800, PD-R550 și PD-R540. Dintre acestea, cele mai ieftine sunt Shimano PD-R540, cu un preț de aproximativ 160 lei, iar cele mai scumpe Shimano PD-R8000 (Ultegra), cu un preț de aproximativ 600 lei.

Pachetul Favero Assioma DUO-Shi costă în două axuri de pedală, cu senzori de putere la interior, plus cablurile de încărcare și încărcătorul dual cu care poți încărca ambele pedala în același timp.

Noile axuri Assioma DUO-Shi au o greutate de 99 grame / ax. Folosite împreună cu o pedala Shimano PD-R8000, greutatea ajunge la 157 g / pedală, cu doar 9 grame mai mult decât pedalele standard Assioma Duo.

Specificații Favero Assioma DUO-Shi

  • Măsurare reală pedală stânga-dreapta
  • Precizie anunțata de ±1%
  • Măsurarea cadenței bazată pe accelerometru
  • Compensare automată pentru temperatura ambientală
  • Acumulator intern cu autonomie anunțată de 50 ore
  • Conexiune: BT si ANT+
  • Protecție la apă: IP67

Q-factor mai mare la noile Favero Assioma DUO-Shi

Diferența principală dintre noile axuri Assioma DUO-Shi și pedalele existente Favero Assioma, este factorul Q, mai precis distanța dintre centrul corpului pedalei și brațul angrenajului pedalier. La noile axuri DUO-Shi, această distanță este de 65 mm, mai mare cu 11 mm față de cât au pedalele standard Assioma Duo, adică 54 mm, și cu 13 mm mai mult decât au pedalele Shimano PD-R8000.

Favero spune că această valoare mai mare este cauzată chiar de corpul pedalelor Shimano SPD-SL, la care se adaugă bulbul pedalelor Assioma. Nu este exclus ca această valoare diferită față de „standard”, să descurajeze unii cicliști pentru care contează foarte mult bike fitting-ul. Favero spune însă că din testele lor rezultă că pentru majoritatea cicliștilor această valoare a factorului Q este subiectivă. Practic majoritatea dintre noi nu vom observa diferența.

Noile axuri Favero Assioma DUO-Shi au un preț anunțat de 2.949 lei și sunt disponibile pentru precomandă pe site-ul importatorului oficial WheelSports Romania. Livrarea în România este anunțată pentru începutul lunii august.

Dacă nu ai deja pedalele Shimano compatibile, din lista de mai sus, pe care să le dezasamblezi pentru a insera axul Assioma DUO-Shi, la cei 2.949 lei vei mai adăuga în jur de 160 lei pentru o pereche de pedale Shimano PD-R540, dacă nu te deranjează să pedalezi cu cele mai ieftine pedale Shimano din lista celor compatibile.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + two =