Acum citesti
Bikepacking în Islanda – Cinci prieteni de la clubul Rupicapra traversează de la est la vest

Péter HADNAGY, Alpár KATONA, Lehel MEZEI, Zoltán SZÉNÁSI și Csongor VÁGÁSI vor porni către Islanda în data de 6 august cu avionul, urmând în 8 august să își înceapă aventura de 12 zile pe două roți. Cei 5 „rupicapriști” vor porni de la Farul Dalatangi din Islanda de Est și vor ajunge la Farul Bjargtangar din Islanda de Vest în 20 august.

„Ideea a fost inspirată de acțiunea lui Chris Burkard, fotograf american. El împreună cu echipa lui au traversat în 2020 pentru prima oară Islanda, de la est la vest, în decurs de 12 zile. Conform planurilor, vom avea de parcurs zilnic apx. 100 de kilometri. Vor fi zile în care vom putea merge 130 de km. Vom avea zile în care vom putea avansa doar 50 din cauza cenușii vulcanice și nisipului caracteristic zonei. Si vor fi zile în care vom avea de traversat nenumărate râuri cu apă până la brâu” – a spus Szénási Zoltán, inițiatorul proiectului.

De-a lungul călătoriei, cei 5 prieteni vor aduna 950 km și 9000 m+ diferență de nivel pe drumuri nepavate și câmpuri de lavă din interiorul Islandei. Cicliștii vor purta pe cadrele de bicicletă echipamentele, hainele și mâncarea pentru toată perioada provocării.

Deși pe timpul aventurii, ei nu vor primi niciun ajutor exterior, înainte de pornire echipa este susținută de Autoworld, AsbruTravel, HigiMag, Bike44, Garmin, Decathlon, Merinito și BellaBike.

Clubul Sporturilor Montane Rupicapra este alcătuit dintr-un grup de prieteni, sportivi amatori pasionați de sporturi montane. Rupicapra Challenge este o grupare din cadrul clubului ai cărei membri își propun diferite provocări anuale pentru a-și depăși propriile limite și de a atrage atenția asupra importanței mișcării în aer liber. Proiectele Rupicapra Challenge din trecut sunt 10k Vertical, Rupicapra Tri Challenge, Yuppi Lake Challenge, Yuppi Slide sau Yuppi Run.

Mai multe detalii despre proiect poti gasi aici. Mai multe detalii despre Clubul Sporturilor Montane Rupicapra poti gasi aici.    

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven − eight =