Acum citesti
Biciclist accidentat în sensul giratoriu

Zilele trecute a fost urcat un film pe Youtube, cu un eveniment rutier în care un automobil acroșează un biciclist într-un sens giratoriu. Se vede clar cum șoferul nu acordă prioritate biciclistului, iar o lecție rămâne de învățat: purtați întotdeauna casca, nu se știe niciodată când vă poate fi de folos!

Vezi Comentarii (17)
  • o avut noroc ca o picat pe capota….si ca fata autovehiculului era cam la acelasi nivel cu cadrul bicicletei ….ca daca era ce SUV nu cred ca iesea asa „bine”…Grija mare!!

  • Încă un imbecil care se crede stăpânul şoselelor şi are drept de viaţă şi de moarte.
    Şofer cretin.
    Un asemenea avorton ar trebui să plătească o sumă imensă pentru ce a făcut iar permisul să-i fie ridicat pentru vreo doi ani cu posibilitatea de a-l recâştiga, după ce va da un examen la sânge pe traseu, cu o maşină CU CAMERĂ VIDEO LIVE LA BORD.

  • intru si eu fara probleme in sensurile giratorii cu bicicleta, dar semnalizez iesirea. ei bine, cum meseriasul de pe bicicleta nu si-a manifestat intentia de a iesi din sensul giratoriu, soferul cel mai probabil a crezut ca e ok sa intre. in cele din urma, regula condusului preventiv, daca ar fi fost aplicata, ar fi ajutat la evitarea acestui incident.

  • Aproape zilnic incearca cineva sa ma omoare in sensul giratoriu din piata Alba Iulia spre Decebal.

    Ba se trezeste un nebun ca vrea sa iasa din giratoriu direct de pe banda a doua / a treia si imi taie fata, ba intra unu in sens fara sa acorde prioritate pentru ca el e cu masina si se grabeste.

    Noroc ca nu avea viteza mare, sper ca i-a platit bicicleta si investigatiile medicale.

  • In calitate de sofer cat si de ciclist nu tin cu nimeni,din pct meu de vedere ambii au gresit:biciclistul ca nu a semnalizat cu bratul schimbarea sensului de mers,respectiv iesirea din sensul giratoriu,iar conducatorului auto ca nu a evitat impactul;era destul de clara directia in care se indrepta biciclistul.

  • M-am uitat la filmare de mai multe ori. Biciclistul era in sens dar nu a semnalizat iesirea… se mai poate ierta dar boul ala care vrea sa zica ca e sofer si care din limbajul corpului parea mai degraba iritat ca biciclistul i sa urcat pe masina decat ca l-a lovit, dumnealui, trebuia sa reduca viteza, sa se asigure, sa cedeze trecerea si apoi sa intre in sens. El a intrat in sens repede sa treaca inaintea celorlalte masini. Jos permisul!

  • Exista un moment perfect dupa iesirea prostului din masina in care putea fi lovit elegant, din intoarcere, cu bicicleta in tampla stanga. In acel moment, eu asa as fi facut. Si da, poate par taranoi, insa m-am saturat sa adun energie negativa in mine din cauza unor dobitoci. Trebuie eliberata cumva.
    Va salut!

  • Am fost si eu de fata cand biciclistul a fost luat pe capota.
    In Piatra Neamt sunt cele mai imbecile sensuri giratorii,cred , din toata tara, sunt foarte mici, fiind „proiectate”de oameni incompetenti ce nu au cunostinte de trafic. In consecinta intri f greu in aceste sensuri giratorii si risti ori sa acrosezi pe cineva ori sa fii acrosat. Politia din acest oras”superb” obliga pe orice biciclist sa poarte vesta verde sau portocalie (cum poarta cei care matura strazile) pentru a fi vazuti de ceilalti participanti la trafic. Sunt si sofer si biciclist, mi-e teama sa merg mai ales cu bicicleta prin aceste sensuri giratorii.
    Biciclistul a fost dus de soferul opelului la spital cu masina personala (bicicleta a ramas pe marginea intersectiei la mila hotilor).

  • Salut tuturor!

    Sunt si biciclist si conducator auto si, am cateva observatii de facut!
    Biciclistul era fara casca si fara vesta reflectorizanta, fara lumina alba continua sau intermitenta pe fata.
    Daca le-ar fi avut, ar fi fost mai usor de observat si evitat!

    In ce-l priveste pe sofer, toata vina ii apartine! trebuia sa acorde prioritate de trecere atat bicicliastului cat si BMW-ului alb si autoturismului cu portbagaj pe cupola, ce ii veneau din stanga!
    Se observa ca s-a grabit sa intre in sensul giratoriu, pentru a nu mai acorda prioritate… iar asta trebuia sanctionat.. daca nu de un TIR macar de un politist, prin suspendarea dreptului de a conduce si, de ce nu, obligarea la a merge cu bicileta pe drumurile publice astfel incat sa vada la ce pericole expune biciclistii!

  • dupa parerea mea ca biciclist cat si ca conducator auto biciclistu poarta toata vina,
    1 circul in giratoriu pe interior ???
    bre’ ori ti banda ori exteriorul acesteia in nici un caz interior
    2 a schimbat banda fara se se asigure
    gogule , nu treci de pe banda a doua direct in iesire fara sa semnalizezi decat daca esti picard si te freci pe semnu de la olcit!!!
    3 nu are minimul de echipament obigatoriu (casa e doar recomandata0

  • Max fara suparare dar tu cum te deplasezi in sensul giratoriu astfel incat sa poti iesi pe a treia iesire? este normal sa fii pe interior apoi te duci pe exterior, dar din cauza marcajului idiot si sensul giratoriu f mic intr-o intersectie intens circulata nu iese nimic bun, nu ai cum sa respecti regurile.
    La sensul giratoriu se acorda prioritate tuturor participantilor ce se afla in sensul giratoriu, nu conteaza pe ce banda sunt ( interior-exterior). Taranu cu masina a intrat glont in intersectie fara sa se asigure!

  • Aud des chestia cu semnalizarea din sens giratoriu, nu va inteleg, ce semnalizare trebuia sa faca, poate-s eu prost si desi am carnet nu stiu bine regulile de circulatia, dar de cand se intra in sens giratoriu asa fara acordare de prioritate de stanga indiferent ce vrea sa faca cel deja in sens giratoriu in cazul biciclistul era deja in sens…avea prioritate clar indiferent ca si-a manifestat sau nu schimbare directiei de mers inainte sau stanga…presupun iarasi din imagini ca vroia sa mearga inainte deci semnalizare nu era necesara :-/ .

  • @max
    Care este acest minim de echipament obligatoriu pe care zici tu ca nu-l are? Poate sunt si eu in ilegalitate si nu stiu 🙂

    Omu circula corect in giratoriu, cel mult poti sa spui ca nu a semnalizat, dar asta era o scuza daca il lovea vreo masina de pe banda 1.
    Masina care l-a lovit avea cedeaza, nu a respectat si e de vina. Nasol pentru sofer, dar mult mai nasol pentru biciclist.

    Mai multa educatie in trafic si mai multa rabdare, altfel o sa vedem din ce in ce mai multe clipuri d-astea.

  • eu am 3 dinastea la activ si cred ca vreo doua sau 3 care erau sa fie ceva de genu plus o nebuna cu masina de politie in fata ei dadea in mansalier fara sa se asigure si eu eram in spate si trageam bicicleta de sub spatele ei si nu sa oprit pana nu i-am dat cu picioru in masina desteapta si politaii radeau ca prostii.daca u nu ai grija soferii nu au nici atata si cand ii mai aud ca ba imi pare rau stiu cum e ca si eu umblu cu bicicleta cateodata si faze de genu le spun ca e deja veche duma.

  • Ma socheaza sa vad comentarii de la soferi, cica asa zisi si biciclisti, ca vina e a celui cu bicla. Cel din sen are PRIORITATE. Poate sa fie papa de la roma care se deplaseaza cu papa mobilul. Termianti cu ura asta pentru biciclisti.

  • @Malagamba: „Biciclistul era fara casca […]
    Daca le-ar fi avut, ar fi fost mai usor de observat si evitat!.” Am auzit multe despre puterile magice ale castilor, dar asta e cea mai tare.
    Cum era mai usor de vazut si, mai ales, evitat daca avea casca!?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + thirteen =