Acum citesti
Turul barajului Rausor

Barajul Rausor se afla in judetul Arges, mai precis la cativa kilometri de orasul Campulung. Acesta se afla la aproximativ 160 de km de Bucuresti, in directia Bucurest-Pitesti-Brasov. Deplasarea se face rapid fapt datorat in mare parte autostrazii.
Dupa Pitesti, la aproximativ 50 de km apare orasul Campulung. Continua drumul spre Brasov, iar la iesire din Campulung o sa ajungi la o intersectie unde vei vedea un indicator spre „Leresti” sau „Cabana Voina”. Acela este drumul care te va duce pina la Barajul Rausor. Ai putea foarte bine sa incepi traseul imediat dupa comuna Leresti, deoarece peisajele sunt cu adevarat frumoase iar drumul (care urca, dar nu brutal) este deosebit de virajat. Atentie mare, pentru ca imediat dupa Leresti se afla un sat de rromi. Asigura-te ca-l treci in masina si nu pe bicicleta din motive lesne de inteles, nu ?

Traseul este unul de Cross Country, poate fi catalogat si drept „traseu ideal pentru o plimbare se seara”. Daca se intampla sa va aflati prin zona si aveti si bicicletele la voi, este un traseu excelent de aproximativ 20 de km, care o sa va incante. Traseul incepe teoretic pe barajul Rausor, prin stanga acestuia cum vii dinspre Leresti si se va termina in acelasi punct, dupa ce reusesti sa-l ocolesti complet. Privelistile o sa te incante, sunt multe zone mai inalte de unde poate fi admirat lacul de sus.

Poti sa te astepti la zone de pamant, pietris, praf, apa si chiar beton. Din acest punct de vedere le imbina pe toate. Pe ultima parte din coada lacului inapoi te vei intoarce pe un drum doar de beton, dar si el cu farmecul lui. De pe acest traseu insa ai multe optiuni : din prima coada a lacului poti s-o iei spre Iezer, iar drumul este incredibil de frumos dar foarte greu de parcurs deoarece este foarte mult de urcat iar din cealalta coada a barajului de unde incepe drumul cimentat, poti s-o iei spre Cabana Voina sau chiar Cabana Cuca. Vom dezvolta acest traseu intr-un articol viitor.

In mod normal, nu ar trebui sa-ti ocupe mai mult de doua ore acest traseu, in functie de cat de repede pedalezi si cat de rapid o sa urci drumurile in panta. Oricum este o zona excelenta, ce abunda in trasee de bicicleta si din acest punct de vedere merita toata atentia. O sa revenim cu detalii.

Vezi Comentarii (2)
  • Intr-adevar privelistea este minunata. Un alt loc care are din abundenta „partii” pentru biciclisti este zona Ciocanu (spre Bughea). Weekendul acesta voi pleca din Bucuresti intr-acolo.

  • Salut, ma numesc marian si am fost in aceste locuri frumoase. De curand mi-am achizitionat o bicicleta si sunt si un impatimit al excursiilor montane si sper ca in aceasta vara sa fac o mica excursie la Cabana Voina si sa fac acest traseu cu bicicleta.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 + 2 =