Acum citesti
Sidehop – cum se urca o bordura ?

rating_sidehop_simplu
Acest trick te va ajuta sa urci o bordura de pe loc sau din mers, execuntand un trick asemanator Bunny-Hop-ului, cunoscut si sub denumirea de sidehop.

Cum si numele o spune, aceasta presupune urcarea unei borduri printr-o saritura laterala ( in stanga sau in dreapta, depinde de fiecare rider in parte). Ideal este sa reusesti acest trick pe ambele parti, desi este ceva mai dificil. Alege-ti din start partea pe care vrei sa inveti sa-l faci : va fi partea pe care-ti controlezi cel mai bine bicicleta din picioare. Ca si la „fishing„, va fi o parte pe care-ti va iesi mult mai bine trick-ul.


Ca sa intelegi mai bine acest trick, sidehop-ul este compus din alte 3 miscari de baza : trackstand , bunnyhop si fishing . Trackstand-ul te ajuta sa-ti mentii echilibrul atunci cand executi trickul de pe loc, bunnyhop-ul te va ajuta sa ridici bicicleta cu ambele roti de la sol, iar fishing-ul de invata sa-ti directionezi bicicleta in timpul sariturii.


In ce consta realizare trickului?


Pasul 1 – ramai in trackstand pozitionand bicicleta paralel cu bordura, la o distanta de 10 pina 25 de cm. Ideea este sa acorzi un spatiu intre bicicleta si bordura.


Pasul 2 – tragi de bicicleta la fel ca la bunny-hop. Mai intai de ghidon puternic in sus, apoi cu ajutorul picioarelor si partea din spate a bicicletei. Nu uita ca pozitia talpii pe pedala trebuie sa fie la 45 de grade astfel incat sa poti ridica si posteriorul.


Pasul 3 – fata de bunny-hop, aici trebuie sa tragi de bicicleta in sus dar si intr-o parte. Imagineaza-ti ca stai pe loc si vrei sa sari in lateral : la fel trebuie sa procedezi si cu bicicleta, tragi de ea in lateral ( stanga sau dreapta cum iti este mai usor ).
Atentie ! Foarte important la efectuarea acestui trick : exista un risc foarte mare ca in eventualitatea in care nu-ti iese trick-ul sa lovesti schimbatorul ( daca sari pe dreapta) sau discul spate (daca sari pe stanga). Damage-ul poate fi considerabil. De aceea iti recomandam sa incepi cu borduri mici, ca apoi sa treci la unele mai mari.


Daca bordura este mai mare, trebuie sa te lasi mai mult in jos inainte sa tragi de bicicleta in sus, ca sa ai avant. Cu cat bordura este mai inalta cu atat trebuie sa-ti cobori fundul mai aproape de roata e spate ( in cazul in care ai sa ai mare grija, se pot intampla lucruri urate !)


Pasul 4 – teoretic ar trebui sa aterizezi cu roata de fata pe bordura, dar nu este exclus sa ajungi si cu ambele. Ideal pentru acest trick este sa aterizezi pe roata de spate si sa-ti mentii in continuare balansul pe aceasta, va lasa o impresie vizuala foarte placuta auditorului.


Acest trick se poate efectua si din mers, principiul fiind exact acelasi. Din pacate la viteza mai mare nu vei avea control prea bun la borduri inalte. Le recomandam pe cele mai joase pentru realizarea trick-ului din mers.Vezi Comentarii (4)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − six =