Acum citesti
TRIAL : Sidehop

Sidehop-ul este o tehnica foarte eficienta de a urca diferite obstacole intr-un mod static, necesitand putin spatiu pentru manevrarea bicicletei.

Primul pas este sa te pozitionezi cu bicicleta langa obstacol, paralel cu acesta.

Pasul 2 : presupunand ca deja stii sa tii bicicleta in backhop (topait pe roata de spate) te ridici pe o roata si te pregatesti de saritura. Este bine sa pastrezi ceva distanta, in lateral, intre extremitatea ghidonului si  linia bordurii sau a obstacolului. Asta te va ajuta foarte mult cand vei deveni mai bun si vei aborda obstacole mari. Un lucru care te poate ajuta enorm in aceasta faza a sariturii, este sa poti vizualiza in minte cum vor decurge lucrurile de la inceput pana la aterizare.

Pasul 3 : Deja te simti confortabil stand langa obstacol. E momentul sa-ti lasi corpul deasupra rotii de spate, flexand genunchii si intinzand bratele. Spatele trebuie sa fie drept in aceasta pozitie si centrul tau de greutate sa fie situat mult in jos si putin inclinat spre obstacol. Piciorul cu care dai pedala ar trebui sa fie putin mai sus, pentru a pregati pedal-kick-ul.

Pasul 4 : Din aceasta pozitie, incepi sa impingi puternic in pedala concomitent cu eliberarea franei de spate si in acelasi timp tragi de ghidon inspre abdomen, incercand sa impingi tare bicicleta in jos. Aceste miscari executate corect te vor propulsa in aer cu corpul deasupra bicicletei. Spatele trebuie sa fie drept, iar bratele si picioarele intinse.

Pasul 5 : In aer fiind, e momentul sa tragi bicicleta sub tine (sau langa tine, pt avansati) asa ca flexezi picioarele pentru a aduce roata de spate cat mai aproape de corp, tragi ghidonul pana la piept si intinzi bratele inspre inainte sucind mansoanele inspre in fata. La aceasta miscare bratele trebuie sa fie intinse dar nu la maxim, un pic de flexare iti ofera mai mult control.

Pasul 6 : Acum ca ai aterizat poti sa revii la o pozitie normala de stat pe bicicleta si nu-ti ramane decat sa decizi cum vrei sa cobori de pe obstacol! Tin sa precizez ca aceasta tehnica necesita mult antrenament si chiar daca pare usoara la inceput, lucrurile se complica exponential cu cat obstacolul creste in inaltime. Incepeti cu o bordura mica si aveti grija ca puteti lovi cu discul, maneta de frana sau schimbatorul.

Urmareste filmul de mai jos pentru a intelege miscarile. Un film oferit de FreeriderTV.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − 17 =