Acum citesti
Șaua Fabric Line Shallow (2019)

Nu există piesă de bicicletă care să nască atâtea discuții în contradictoriu ca șaua. Asta deoarece șaua este probabil cea mai personală parte a bicicletei, care poate face diferența clar între o tură reușită de multe ore și un chin prelungit.

Multă lume acuză anumite modele de șei că sunt proaste, deoarece nu se simt confortabil pe ele. Șeile premium sunt toate bune, doar că trebuie folosite așa cum au fost ele proiectate. Fiecare producător are modalitatea proprie, studiată bine, după care recomandă șaua potrivită pentru utilizarea potrivită.

Fabric este un producător de șei care a venit pe piață cu un design original, diferit de ce s-a mai făcut până acum și a avut succes. Astfel, șeile Fabric nu conțin cusături, fiind practic un sandviș de straturi suprapuse. Materialul superior, de contact, nu este astfel întins în nicio direcție și își păstrează perfect calitățile. Baza este de asemenea lipsită de tensiuni parazite și flexează în modul în care a fost concepută să o facă. Între acestea se află stratul de amortizare din spumă. Am testat și folosesc deja de multă vreme modelul Fabric Scoop Flat Pro Team pe cursieră iar pentru MTB am ales modelul Fabric Line Shallow Race.

Fabric oferă la majoritatea modelelor trei versiuni ale formei: flat, shallow și radius. Flat e profilul recomandat la o poziție puternic aplecată în față, radius la o poziție verticală bazată pe confort iar shallow e între acestea, fiind perfect pentru MTB.

Modelul Line ia forma șeilor de succes Scoop și le adaugă un canal central. Acesta adaugă confort datorită eliminării punctelor de presiune din zonele sensibile iar lipsa de material de amortizare pe respectiva suprafață face ca și greutatea modelelor Line să fie ceva mai mică decât a celor Scoop.

Șeile Fabric vin în mai multe variante constructive, iar eu am ales modelul Race, cu șine din titan. Sunt disponibile șine din oțel, cr-mo dar și din carbon.

Am folosit șaua destul de mult deja, inclusiv pe parcursul concursului în etape Carpathian Epic și mi s-a părut într-adevăr foarte confortabilă, cu o amortizare bună și fără puncte de presiune parazite. Greutatea ei este de asemenea foarte mică, 239 g fiind valoarea oficială dar eu am cântărit-o și are cam 235 g, deci un pic sub specificații. Cei ce doresc o greutate și mai mică pot să aleagă versiunea cu șine din carbon, dar la un preț considerabil mai mare.

Eu recomand să luați în calcul și modelele Fabric atunci când vă decideți că aveți nevoie de o nouă șa. Există la unele magazine exemplare de test dar dacă alegeți șaua potrivită pentru tipul de ciclism pe care-l practicați, eu zic că mergeți la sigur cu Fabric. Iar pentru MTB, modelul Line Shallow este după părerea mea varianta ideală.

Importator: Extreme Riders Distribution

Preț: 469 lei

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 + 10 =