Acum citesti
Romet Rambler Fit 26 2021: cum mai prestează o bicicletă cu roți de 26 de inch?

Probabil de departe unul dintre cele mai interesante teste de anul acesta a fost cel de față, cu Romet Rambler Fit, echipat cu roți de 26 de inch. Poate fi catalogat drept un best deal datorită echipării, însă diferența de preț între acesta și alte modele (chiar și de la Romet), cu roți de 29 de inch nu este atât de mare. După cum singur am aflat, Rambler-ul are de fapt un alt rol: cel al unei biciclete mai compacte și un companion mai potrivit pentru persoanele mai scunde, care pot regăsi într-o bicicletă cu roți mai mic un aliat mai puternic și mai manevrabil.

Pentru cine este această bicicletă?

Pentru persoanele care doresc o bicicletă ceva mai compactă, foarte manevrabilă (datorită roților mici), care să nu cântărească prea mult și care să-i poarte pe cărări de pădure. Aceasta oferă în plus și suficiente rapoarte dacă dai de urcări un pic mai abrupte, însă de pincipiu, locul de joacă al acesteia rămân traseele plate.

De reținut că ghidonul bicicletei este îngust cu cei 600mm ai săi, așadar nu-și aduce aportul la o manevrabilitate foarte precisă însă este foarte comod pentru persoanele care nu sunt late în umeri. Pipa este de 90mm și te poziționează un pic aplecat pe roata de față, o poziție care nu devine incomodă după mai mulți kilometri de pedalat. Și chiar dacă la început ți se va părea astfel, te vei obișnui cu poziția în timp.

Cadrul este construit din aluminiu și este frumos finisat, dispunând chiar și de un articifiu de design – o țeavă ușor curbată – ce face legătura dintre top tube și seat tube. O prindere de bidon este de asemenea disponibilă și toate cablurile sunt trase prin exterior. Greutatea bicicletei este mai mult decât acceptabilă în acest context – mai precis de 14.2 kg.

Ce echipare are?

Transmisia este punctul forte al acestei biciclete – raportând-o la concurență. Are 8 pinioane și 2 foi, însă un schimbător de pinioane Alivio – mai sus plasat în gamă decât cele de pe bicicletele cu roți mai mari și un schimbător de foi Altus – într-o situație similară cu schimbătorul de pinioane. Manetele fac parte tot din gama Altus. În afara faptului că sunt ceva mai lente și mai zgomotase, ambele schimbătoare funcționează bine.

La nivel de furcă avem entry-level-ul de la Suntour, modelul XCE. Acesta oferă o cursă de 100mm și nu pot spune că este una dintre cele mai confortabile furci din acest segment (comparat spre exemplu cu un Suntour XCM). Totodată, aceasta este zgomotoasă la revenire și se va resimți atunci când ridici de ghidon ca să tragi roata de față peste diverse obstacole.

În ceea ce privește frânele, mecanice pe disc, acestea își vor arăta performanțele după mai multe reprize de frânare serioase, însă nu te aștepta să se ridice la nivelul unor frâne hidraulice pe disc. Poate că aici ar fi fost un câștig net – dacă cei de la Romet montau frâne hidraulice în locul celor mecanice. Totodată, trebuie menționat faptul că ambele discuri au un diametru de 160mm, așadar persoanele cu greutate vor trebui să ia un calcul un disc de 180mm pe roata de față dacă intenționează să beneficieze de reprize mai bune de frânare.

Roțile sunt rigide și rezistente la lovituri laterale, datorat diametrului mai mic, dar și jantelor din aluminiu duble. Butucii provin de la Joytech, iar anvelopele de la Michelin, modelul Contry AT cu o lățime de 2.0 inch și cu crampoane serioase, care fac față traseelor de off-road.

Așadar, în concluzie?

Rambler Fit 26 este o bicicletă cu un preț corect, cu o echipare decentă pentru trasee simple, fără prea mult off-road, iar faptul că rulează pe roți de 26 de inch nu este neapărat un dezavantaj în 2021, căci poate fi utilizată de către persoanele mai scunde, care vor găsi un aliat mult mai manevrabil decât în cazul unei biciclete cu roți de 29 de inch. Iar garanția pe viață pentru cadru este un mare plus de luat în seamă.

Plus: perfectă pentru persoane mai scunde, echipare corectă pentru preț, anvelope bune, transmisie 2×8, garanție pe viață pentru cadru
Minus: frânele lasă de dorit, furca nu oferă prea mult confort
Preț: 2.049 Lei
Importator: Biciclop

Review video:

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − twelve =