Acum citesti
Anvelopa Maxxis Grifter

Am testat una dintre cele mai usoare anvelope pentru Freestyle BMX de pe piata si intr-adevar putem confirma afirmatiile producatorului : una dintre cele mai bune anvelope de freestyle construite vreodata. Ne-a suras faptul ca Maxxis Grifter este o anvelopa foldable, ceea ce o ajuta sa-si mentina o greutate foarte scazuta.

Cantarind aproximativ 380 de grame, reuseste sa depaseasca si sa lase in urma concurenta, cel putin la acest capitol. Sa vedem insa de ce avantaje se bucura Grifter : flatland-ul este specialitatea acestei anvelope. Are extrem de mult grip la trick-uri si la aterizari datorita constructiei crampoanelor in V, suporta presiune mare ( 110 PSI ) si in plus se descurca foarte bine si la slide-uri.

Problema generala o constutuie peretii destul de subtiri, ceea ce nu-i confera protectie prea buna la grind-uri. Exista rideri care s-au plans de faptul ca marginile acestei anvelope s-au deteriorat in timpul realizarii unor trick-uri, care le-au solicitat foarte mult peretii. Acest tip de incident se intampla in general la riderii incepatori, cei profesionisti fiind foarte multumiti de aceasta anvelopa. Am mers si mai departe cu aceste anvelope, in afara de mediul lor nativ (adica flatland-ul) si am decis ca nu le-ar strica o proba pe suprafata de pamant. Aceasta decizie a survenit in urma propunerii unor rideri de a folosi aceste anvelope la dirt.

Rezultatul a fost (asa cum ne asteptam) destul de slab si asta datorita faptului ca grip-ul pe care-l ofera anvelopa nu este suficient pentru a te arunca fara griji in viraje. La fel si cu aterizarile pe pamant, daca nu ai norocul sa te pozitionezi perpendicular pe sol si aterizezi usor intr-o parte, exista riscul sa cazi. Ceea ce s-a si intamplat cu noi. Nu mai discutam de situatia in care pamantul este umed. Am acordat totusi doua stele la rating pentru suprafetele de pamant deoarece nu au fost chiar dezastru. Depinde foarte mult de rider si de experienta acestuia.

In concluzie, ne-am bucurat de orele petrecute testand aceasta anvelopa. Ne-a incantat foarte mult greutatea scazuta si grip-ul incredibil pe flatland, mai ales pe suprafetele de asfalt, ciment si chiar marmura (unde sinceri sa fim nu ne asteptam sa prinda atat de bine). Ca sa te bucuri insa de toate calitatiile acestei anvelope, trebuie sa respecti specificatiile producatorului, de a le umfla la 110 PSI. Pretul nu este tocmai mic, aceasta fiind una dintre cele mai scumpe anvelope de BMX de la MAXXIS.

Dar daca flatland-ul/freestyle-ul este viata ta, atunci nu te vei mai uita la costul de achizitie si vei merge chiar acum si vei achizitiona una. In magazinele din Romania sunt foarte rar intalnite aceste anvelope, le poti comanda linistit de la chainreactioncycles.com unde le gasesti cu aproximativ 25 de euro. Acestea sunt disponibile in doua dimensiuni : 20 x 1.85 si 20 x 2.10. Modelul de 2.10 cantareste ceva grame in plus, mai precis 440 grame.

Greutate : de la 375 grame ( 20 x 1.85 )

Utilizare : Flatland, Freestyle

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × one =