Acum citesti
Zerode G2 duce mai departe transmisia specială pentru downhill

Acum vreo doi ani scriam despre Zerode G-1, o bicicletă de downhill provenită din îndepărtata Nouă Zeelandă, care nu are cum să nu impresioneze. Fie că o face vizual sau prin sistemul de transmisie cu totul deosebit care implică lipsa schimbătorului exterior, G-1 are acum un moștenitor în figura lui G2, un urmaș pe deplin demn de predecesorul său.

Ca și aspect, constructorii nu au modificat mai nimic, însă au umblat puțin la geometria cadrului. Ei au lungit top tube-ul cadrului și au micșorat head tube-ul, astfel încât G2 are o suspensie de spate de 210mm, față de cea de 235mm care era prezentă pe G-1. Pentru amortizare, vei putea opta între FOX DHX RC4 și Cane Creek Double Barrel.

Cât privește transmisia mai… specială de care ziceam, Zerode G2 va avea un tren de rulare alcătuit dintr-un butuc spate Shimano Alfine, cu manete provenite tot din această grupă, lucru care a tăiat 400 de grame din greutatea totală comparativ cu versiunea anterioară. Ca fapt divers, proiectanții trenului de rulare susțin că datorită axei înclinate în sus pe care lanțul călătorește, roata de spate se așează mai bine pe calea de rulare și astfel îmbunătățește aderența. În ce măsura este acest lucru real, nu putem știi, însă cei curioși își pot satisface nedumerirea dacă reușesc să învingă prețul prohibitiv de 3.250 de euro.

Via Zerode

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve + eleven =