Acum citesti
LifeBEAM, casca cu monitor de ritm cardiac incorporat

Nanotehnologia face furori în viața de zi cu zi a tuturora și cei care fac sport nu reprezintă nicidecum o excepție. Dispozitivele care măsoară diverse valori din timpul unui antrenament de ciclism devin tot mai apropiate de domeniul SF și casca cu sistemul LifeBEAM nu face decât să întărească această afirmație. Piesa de echipament va avea integrat un sistem de măsurare al ritmului cardiac, eliminând astfel nevoia purtării clasicei centuri cu electrozi din jurul pieptului.

Prea multe de detaliat despre cască nu sunt, un aspect important putând fi acela că este un proiect dezvoltat pe o platformă de donație publică, dar cu implicarea celor de la Lazer, care se pricep când vine vorba de căști. Așadar, premisele unui accesoriu care să devină ceva banal în anii următori există, însă rămâne de văzut cum vor decurge lucrurile.

Ca și specificații tehnice, casca Lazer Genesis cu senzor LifeBEAM va avea în jur de 330 de grame, iar durata de viață a bateriei va fi de circa 15 ore, în condiții de utilizare continuă. Sistemul de transmisie al datelor va fi ANT+, compatibil cu majoritatea ciclocomputerelor și telefoanelor inteligente, deci situațiile de incompatibilitate sunt relativ reduse.

Produsul urmează a intra pe piață în toamna acestui an, la un preț estimat de 189$, însă mai multe detalii poți afla pe pagina Indiegogo a LifeBEAM.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − 18 =